48698.jpg

Vihdoinkin tuo slipoveri on valmis. Se on ollut tekeillä puolitoista vuotta ja mielitiettyni jo viime talvena odotti sitä kilpatanssin treenivarusteekseen.


    Se oli vaan niin tylsä tehdä, kun sen tuli olla ohuella langalla neulottua sileää neuletta. Ei siis mitään vaihtelua. Tietysti jousteet, mutta ei muuta. Ohjetta ei tosin ollut valmiina, sillä slipoverin tuli olla slimmin mallinen, mutta minä sovelsin kahden Novita- lehden, syksy 04 mallia (mallit 10 ja 43). Hyvän kokoinen siitä tuli, tosin toisen hihansuun ja pääntien sain tehdä kahdesti. Lankana käytin tummansinistä Nallea, lankaa meni vajaa 300 grammaa ja suosituspuikkoja 3 1/2 mm.

    Slipoveri rupesi etenemään vasta sitten, kun ryhdyin tekemään sen rinnalla pitsineuletta. Niillä oli hyvä vaikutus toisiinsa. Sileän neuleen tympiessä pääsin siirtymään pitsiin ja päinvastoin. Nythän on kovin onnellinen olo, kun mieltiettyni sai haluamansa, mutta prosessi oli rankka koska se ei edennyt ja toinen niin kovasti odotti

    Kaiken kaikkiaan noita slimmejä mieten neuleohjeita on saatavilla todella niukasti. Yksikään ei ole vielä kävellyt minua vastaan. Voi osin johtua siitä, että teini-ikäisten neuleohjeet ovat asusteita lukuunottamatta aika harvassa!? Niukkalinjaisuus tuntuu kuitenkin olevan enemmänkin nuorten suosiossa. Jostakin luonnonoikusta johtuen meistä molemmat ovat jääneet tuonne niukkojen linjojen aikaan, vaikka teinivuosista on jo reilusti 10 vuotta.

    Hulluinta tässä projektissa on se, että nähtyäni kevään lankavärivalikoiman, olisin valmis aloittamaan uuden slipoverin jollakin ihanalla värillä (esim. oranssilla), mutta ehkä nyt kuitenkin vielä mietin toiseen kertaan, sillä projekteja on kyllä jonossa riittämiin.