56357.jpg

Eilen siis valmistui luonnonvalkoinen pitsi poncho, 7 veljestä langasta. Olin siitä haaveillut jo pitkään, mutta joulun lahjakiireet ja tilatut työt menivät edelle. Työ oli juuri sitä mitä toivoin. Hiukkasen vaativampi pitsinsä takia, mutta se eteni kuitenkin joutuisasti, eikä vaatinut laskemista kaiken aikaa. Ohje oli hyvä. Ponchosta tuli oikean kokoinen, eikä ohjetta tarvinnut muokata työn edetessä. Ohje löytyi Novitan syksy 05- lehdestä, malli 48 (vanhan roosan värisenä). Siitäkin huolimatta, että pitsi lähti sujumaan, onnistuin ajatuksissani tekemään virheen, jonka huomasin vasta 10 cm:ä my
öhemmin. Siispä pääsin myös purkamaan. Onneksi kuitenkin purin, sillä nyt voin olla uuteen vaatekappaleeseeni täysin tyytyväinen ja se ehtii vielä lämmittääkin tänä talvena.

    Tämä poncho on mallinsa vuoksi hiukkasen sellainen patsasteluvaate. Se päällä ei voi kauheasti touhuta, mutta lämmin se on ja sopii hyvin teatteri- tai ooppera  asusteeksi. Don Quijote- baletissa kävin uutta vaatekappalettani ulkoiluttamassa ja se toimi aivan kuin olin suunnitellut. Aikaisemmin talvella löysin juhlahameen, joka muodostaa tämän uuden ponchon kanssa oivan asukokonaisuuden.

    Tuossa viime syksyn Novita- lehdessä oli muutenkin poikkeuksellisen paljon innostusta herättäviä ohjeita. Ja nyt nähtyäni tämän kevään värit, täytynee niistä ainakin yksi vielä toteuttaa.