Tänään valmistui kuusi päivää sitten aloittamani, bussineuleena toteutettu Vauhtilippis. Idean sain uusimmasta Suuresta käsityö lehdestä (02/06, malli 17 Neulelippis). Huonojen Lyttylätsä- kokemuksen jälkeen päätin seurata ohejtta tarkasti. Kävin siis hankkimassa Sandnesin Smart- lankaa farkkusinistä ja turkoosia yhteensä 100 g ja ostin sopivat 6 mm bambusukkapuikot. Nämä puikot olivat ensimmäiset bambupuikkoni ja kokemus on ollut tähän mennessä todella positiivinen. Niillä neulottavan työn voin ottaa jopa lentokoneeseen, kun reilun viikon päästä suuntaan Torinoon. Metallipuikoista, kun nousee meteli turvatarkastuksessa.

    Ohjeen seuraaminen loppui lyhyeen jo siinä vaiheessa, kun minulle selvisi, että ohje olikin pitkille puikoille, ei sukkapuikoille. Päätin kuitenkin välttää sauman ja tein lippiksen sukkapuikoilla ohjetta seuraten. Ohje ei ollut kovinkaan selkeä, mutta onneksi kyseessä ei ollut kovin vaikea vaatekappalekaan. Tätä ohjetta seuraten lippis olisi kuitenkin saattanut jäädä aloittelijalta tekemättä. Ribbineule, jolla käytännössä koko lippis oli tarkoitus neuloa häiriintyi kuitenkin lisäyksistä sekä kavennuksista. Kaksinkertaisella langalla toteutetussa neuleessa ongelma ei näy, mutta tarkka kun olen, niin huomio kiinnittyi siihen. Ohje on aika pienelle päälle, mistä ei tässä tapauksessa ole vahinkoa, sillä pieneen päähän se on menossa. Virkattava lipan ohjetta ei ehkä myöskään ollut ajateltu täysin loppuun. En oikein hahmottanut kavennusten virkaa. Lippaan tuli 10 krs:ta ja joka 4.:llä neuvottiin kaventamaan 1 ks. kummassakin reunassa. Kavennuksen ehtii tehdä siis kahdesti ja kun on vielä kyse noin pienestä kavennuksesta, niin se ei paljon lipan muotoon vaikuta. Kahdella viimeisellä kierroksella kavensin ohjeesta poiketen molemmista reunoista kaksi ks.:aa, jolloin sain lipan kulmat pyöristettyä.

    Lopputulokseen olen oikein tyytyväinen. Langanlopuista tein vielä Novita- lehden (kevät 2006, malli 5) kukkakoristeen oikealle lipan viereen. Kukan keskelle lisäsin vielä puuhelmen. Kyllä ensiviikon synttärityttö varmasti ilahtuu.