Äiti toi ihanaa Baby Alpaca- lankaa Perun matkaltaan. Sitä on kauniissa ruskean sävyissä. Nyt vaan etsin kuumeisesti mallia, joka olisi tarpeeksi hieno noille langoille. Tästä on muutenkin alkamassa alpacakierre. Mielitietty vaihtoi seuraavan slipoverinsa lankatoiveen 7 Veljeksestä alpacaan nähtyään tuliaislangat. Sen parempi alpaca on ihanaa lankaa, mutta valmista mallia tälle langalle en ainakaan vielä ole saanut käsiini, joten saattaa olla, että menee laskemiseksi.

56347.jpg
Serkkutytön raitapaidan värimaailmaa.

    Kesäneuleiden lankojen hankinta alkoi tänään ja jatkuu huomenna. Aion hyödyntää sitä Modan mukana tulutta Mandarin Petitin alennuskuponkia. Ensimmäisten kesäpipojen luovutus alkaa lähestyä ja täytyyhän se alennus käyttää mahdollisimman tehokkaasti hyväksi. Tätä se kevät teettää. Alkaa tulla pakottava tarve siirtyä pois villalangoista ja tästä johtuen voi olla, että pitsijakkuni valmistuu vasta ensi syksynä. Vielä en ole kyllä antanut periksi. Muut keskeneräiset työt sekä yhdet pitsivillasukat sekä hihakkeet aion vielä tehdä ennen kesäneuleisiin siirtymistä. Löysin tänään edullisesti oikean värisiä puuvillalankoja, joten en tarvitsekaan aivan niin suurta määrää Mandarin Petitiä, kuin alunperin suunnittelin.

    Tänään alkoi myös kesälomamatkamme suunnittelu ja sitä myöten tuli pikkuinen hätä aloittaa lomaa varten suunnittelemani neuleet. Onhan siihen vielä aikaa, mutta on sitä ennen tekmistäkin ja aika tuntuu kulkevan eteenpäin siivillä.

    Kävin toissapäivänä hakemassa Papanaverhojen tarvikkeet postista, joten sekin projekti etenee. Seuraavaksi pitäisi pätkiä Fantti- langat ja laittaa ne pesukoneeseen. Sitten edessä on enää pujottelua ja tadaa uudet uljaat verhomme ovat valmiit.