52340.jpg

Eilen oli Lapsuudenystäväni synttärijuhlat. Halusin tehdä hänellekin jotakin neulomalla. Pipo kausi on niin vahvasti päällä, että pipo oli luonnollinen valinta, kun Modassa 2/06 sattui ykkösmallina olemaan Pitsimyssy. Yli kaksikymmentä vuotta sitten vietimme lähes kaiken muulta liikenevän aikamme yhdessä ja pihalla leikkien. Yksi suosikeistamme oli keiju leikki, jossa teimme itsestämme entistä kauniimpia silittämällä ihoamme sireenin sileillä lehdilla. Pienten tyttöjen tapaan ihailimme kaikkea kaunista. Ja muistan kuinka vaaleansininen oli lapsuudenystäväni lempiväri ylitse kaikkien muiden. Värivalinta oli siis ilmeinen; vaaleansininen (kuva on aika turkoosi, eikä vastaa aivan todellisuutta) ja pitsiä pikkutyttöaikojen kunniaksi. Epäilen ettei lapsuuden ystäväni ole juurikaan pipoihmisiä, mutta ehkä tämän pipon kohdalla hän voi tehdä poikkeuksen.

    Pitsipipo on Novitan Samos- langasta. Epäilin tätä lankaa kovasti, sillä en ole kovinkaan innostunut tekokuiduista. Langassa oli kuitenkin ihan kiva tuntuma ja siitä voisi tehdä jotakin jatkossakin. Pipoon kului lankaa raivostuttavat 60 g. Tein pipon 4 mm:n sukkapuikoilla, yhtä hyvin olisi  voinut tehdä pyöröllä, mutta pyöröni ovat kiinni Jaques Cousteau- projektissa. Aikaa meni viitisen tuntia, suurimmaksi osaksi puoliteholla eli huomio jossakin muualla vähän väliä.

   
Ohjeessa oli virhe, jonka korjaamiseen ensimmäinen pipon tekoon suunniteltu ilta meni. Selvitin virheen kuitenkin kuvan perusteella ja piposta tuli hieno. Kuika ylpeä olenkaan itsestäni, kun sain tuon virhee selvitettyä. Tämä oli ihka ensimmäinen kerta, kun löysin neuleohjeesta varsinaisen virheen ja osasin sen korjatakin. Tein pipon suurimman päänympäryskoon mukaan 90 s. Pitsipipo olisi tullut simille, jos olisin noudattanut ohjetta ja ruvennut kaventamaan vasta 18 cm:n kohdalla. Aloitin kavennukset 16 cm:n kohdalla ja se oli todellakin viimeinen hetki aloittaa kavennukset. Tässä vielä korjaukset, joita ohje vaatii. 1. krs.* 1n, 2s o yhteen, ta kaksi lk puikolle, tee ylivetokavennus, neulo 5 n*. Parilliset kierrokset menee kuten ohjeessa. 3. krs. *neulo 1 n, 4 o, 1 n, 2 n yhteen, ota 2 lk puikolle, tee ylivetokavennus ( neulo silmukka n )*. Lopuksi vielä kuva lahjapaketista.

52337.jpg