48687.jpg

Mielitietty toivoi peruspipoa, koska hukkasi edellisen, jonka oli todennut oikein hyväksi. Niinpä torstaina  (9.3.2006) valmistui tämä toivepipo. Aivan vastaavan neuloin viime syksynä, mutta ilmeisesti kurittomat kotitonttumme ovat keksineet sille paremman käyttötarkoituksen.

    Tutulla ohjeella mennään. Suuressa käsityössä ohjeita on kahdelle langalle: 7 Veljekselle ja Nallelle. Nallen tiheys on suunnilleen sama kuin Tenneseen, joten olen tehnyt pipojakin suosikkilankoihin kuuluvasta Tenneseestä. Lankaa meni 64 g ja silmukoita oli 120. Kavennukset aloitin, kun pipo oli 13 cm korkea. Väri on valittu aivan tilaajan toiveiden mukaan.  Aloitin neulomisen sukkapuikoilla 3 1/2 mm, mutta kesken neuleen vaihdoin pyöröpuikkoihin 3 1/2 mm. Viimeiset kerrokset tein luonnollisesti sukkapuikoilla. Alunperin epäilin pyöröpuikkojen käyttöä kavennusten vuoksi, hölmöä, osaanhan laskea. Ja jäljestäkin tuli paljon tasaisempi.

    Minusta Mielitiettyni näyttää aivan Elsa Beskovin puolukkapojalta pipo päässään. Ei se mitään, suloistahan se vaan on. Ensikommentit piposta olivat, että se on liian syvä. Saman kommentin sain edelliselläkin kerralla ja kuitenkin piposta tuli suosikki pipo, jonka katoaminen aiheutti niin paljon kaipuuta, että uusi oli saatava. Nuo pakkaset, kun vielä hellittäisivät, niin saataisi pipo ulkokäyttöönkin. Tilauksessa on näitä samoja pipoja lisää muissa väreissä.

    Tortaina kävin myös neulehetiostoksilla. Simply Kinitting oli kuitenkin sitten pettymys. Interweave Knitsin kohdalla tiesin mitä tuleman pitää ja kivoja sekä kauniita juttuja siellä onkin. Lisäksi löysin ranskankielisen Ideal Tricot- lehden, jossa on hurmaavia arkineulemalleja, joita kädet syyhyäisivät jo päästä aloittamaan. Italiasta toin mukanani myös joitakin käsityölehtiä, mutta niissä on vähemmän neuleasiaa ja enemmän kaikkea muuta hauskaa.

    Ystäväni sai viikko sitten vauvan, jolle olen nyt kiireesti ryhtynyt neulomaan nuttua. Neulon sitä Woolin neliraidasta, enkä voi olla ihastelematta tuota vaaleanpunaisten leikkiä sekä pikkuruisia kappaleita. Onneksi nuttu kaiken kaikkiaan on niin pikkuruinen, että valmiistuu lähes huomaamatta.

48690.jpg

    Tänään tuli kutsu myös lapsuudenystävän synttäribileisiin. Hänellekin olisi kiva neuloa jotakin. Tiedän jo, että sen on oltava ehdottomasti vaaleansinistä, mutta muodosta muuten en vielä tiedä. Pipoa harkitsen uusimmassa Modassa on ihan kivan oloinen mallikin. Tupaantuliaspipo Jaques Cousteau'n hengessä on jo puikoilla bussityönä. Tällä viikolla joku avasi ensimmäisen kerran epäsuorasti suunsa neulomisestani bussissa. Kommentoija oli sellainen iäkkäämpi nainen, joka totesi, ettei sitä nyt niin innokas neuloja voi olla ettei malta edes bussimatkalla olla neulomatta. No minä kai sitten olen...