71440.jpg

Läheisten merkkipäiviä on nykyään vaikea ohittaa ilman pehmeää pakettia, jotakin pientä käsintehtyä. Englannintädille se jokin pieni on villasukat. Villasukkia ei koskaan ole liikaa, etenkään, kun Mummikaan ei ole enää niitä neulomassa ja Englannissa on usein kosteaa ja kodeissa viileää. Villasukat olivat siis mitä luonnollisin valinta. Sukat olisi saanut helposti postiinkin, mutta paketti saa nyt jäädä odottamaan Tätini kesäistä Suomen visiittiä.

71444.jpg

    Punaista ja valkoista lankaa sattui olemaan varastossa, joten värivalintakin oli helppo ja ihanan piparminttuinen. Täytyyhän jalkaan laitetuista villasukista tulla hyvä mielikin. Lanka on Novitan 7 Veljestä, jota kului yhteensä 103 g ja jäljelle jäi lankaa riittävästi vielä toisiinkin sukkiin. Käytin 4 1/2 mm:n sukkapuikkoja. Aikaa sukkien tekemiseen kului kolmisen tuntia. Malli on oma. Siitä tarkempi selostus sukkien omalla sivulla.

71445.jpg

    Näiden sukkien jälkeen on enää yhdet sukat ja yksi sormikas työn alla ja sitten pääsen käsiksi kesäneuleisiin. Onhan tekeillä se pitsineulejakku, mutta sitä voi värinsä takia tehdä myös kesällä. Uusi Vogue Kinitting ei juurikaan helpota tuota armotonta kesäneulesyyhyä. Onneksi tiedossa on pitkä loma.

71441.jpg