56351.jpg

Blogissani vaikuttaa hiljaiselta. Niin asia ei kuitenkaan ole. Olen vaan tehnyt lupauksen ja joutunut olemaan kovasti tiukkana, että saisin sen myös pidettyä. Keskeneräiset on nyt saatettava loppuun. Ei uusia projekteja! Ei vaikka olisi kuinka hyvä idea! Eikä vaikka joku aivan ehdottomasti tarvitsisi lahjaksi/tuliaiseksi/muistiaiseksi juuri minun neulomani sukat/lapaset/pipon/huivin tai unikaverin. Siis ei!

    Yllä kuvassa on näyte serkkutytö raitapaidasta, jonka aloitin jo talvella, mutta joka on jäänyt kiireellisempien jalkoihin. Serkkutyttö tulee muutaman viikon päästä Suomeen ja paidan pitäisi olla tuolloin paketissa. Kyllä se varmaan onkin. Etu- ja takakappaleet ovat valmiit. Kaula-aukkokin on kertaalleen tehty, mutta vaatii purkamista. Tuli liian tiukka. Venepääntietä siihen kaavailen. Ensimmäinen hihakin alkaa olla määräpituudessaan. Ei auta muu kuin neuloa pätkyttää, vaikka tämä projekti onkin pyörinyt nurkissa jo kyllästymiseen asti.

56122.jpg

    Kesätauolla ollut pitsijakku, on sekin aika kaivaa esille. Ehkä tuollainen lämpöinen neuletakki lämmittäisi matalaa syysmieltä. Ja tämäkin tulee valmiiksi! Ja toivottavasti ennen joululahja sesonkia. Se ei saa jäädä joululahjojen alle. Uuden aloittaminen on aina viehättävää, mutta keskeneräiset myös painavat mieltä. On tultava valmista, kerran tämänkin pitsijakuntapauksessa vaivaa on nähty jo takakappaleen ja puolikkaan etukappaleen verran. Sitä paitsi lanka on ihana lehmuksen värinen Wool.

    Ja Sitten on vielä se mielitietyn sormikas vailla paria. Se tarvitsee parinsa ja saamansa pitää. Toivottavasti jo ennen ensimmäisiä pakkasia. Sormikashan nyt tulee nopeasti. Se vaan, kun idea ei enää ole uusi ja on jo osittain muuttunut lihaksi, viehätys katoaa ja kuvaan astuu perussuoritus. Tässä tapauksessa vielä tiedän jo senkin miltä lopputulos näyttää.

"Asia kerrallaan" ei olisi paha motto