149206.jpg

Digikameran suojus valmistui 6.8.2006. Tämä on se tekemisenilon palautusprojekti. Sain uuden kameran ja se tarvitsi suojuksen. Ei minulla mitään mallia ollut, muutamia vaatimuksia vain. Sen tulisi olla puuvilla, jos ohuesta langasta, niin kaksinkertainen ja mahdollisimman vähän saumoja. Ajatuksen tuohon malliin sain Ipodeille tarkotetuista koteloista, joita näin myytävän kovaan hintaa.

    Lankana käytin noita The Cotton Gardenin Erican loppuja ja puikkoina minulla oli 3 mm bambuiset sukkapuikot. Aikaa tämä luomuksen syntyyn kului viitisen tuntia eli kaksi pitkää elokuvaa. Neuleessa on 48 s. ja lankaa kului 27 g.

149196.jpg

    Vuorin ja päällyksen väliin tein sauman mukaillen kolmen puikon päättelyä. Päättelemättä silmukoita. Yhdistin ne vain yhden kerroksen ajaksi ja neuloin tuon kerroksen kaksinkertaisella langalla (valkoisella ja turkoosilla), jolloin silmukka määrä pysyi samana ja pohjan tekemisen jälkeen  jatkoin valkoisella suojuksen suulle asti, jonne tein tuon turkoosin raidan.

    Olen tyytyväinen tähän luovan neulonnan tulokseen. Vielä en ole laittanut siihen mitään sulkemismekanismia, kuten tarranauhaa tai nepparia. Neule on niin napakkaa, että se kapenee suulta ilman nappeja ja neppareitakin. Ajan kuluessa neule varmaankin löystyy ja silloin täytyy harkita tuota kiinnityssysteemiä uudelleen.