149192.jpg

Näsitä sukista oli tarkoitus tulla valmistujaislahja, mutta viime ajoille niin tyypillisesti: en saanut niitä valmiiksi ajoissa. Sain valmiiksi puolitoista sukkaa. olisin mahdollisesti saanut valmiiksi molemmat sukat, jos en olisi käynyt empimään. Hyvä, että kuitenkin kävin, sillä Isoveli Colori on aivan liian paksua lankaa tämän tyyppisiin sukkiin. Sukista ei tullut ollenkaan sirot, vaan todella sorkan oloiset. Tosin, jo tämä varvas malli tuo mieleeni sorkan, mutta tuntuman ei kuitenkaan tulisi olla sorkkamainen.

    Käytin sukkiin 6 mm bambuisia sukkapuikkoja, joten työ kyllä edistyi nopeasti. Pienemmillä puikoilla sukista olisi tullut haarniskat, joten pienempien puikkojen käyttökään ei olisi ratkaissut sorkkaisuus pulmaani. Lankaa tuohon kokoniaseen sukkaan kului 43 g. Onnistuessaan nämä sukat olisivat mukavasti vajuttaneet jämälankavarastoa.

149190.jpg

    Tieni tiimalasikantapään kanssa on tullut päähänsä. Minulta se ei vaan onnistu ilman suurta reikää kantapään oikeassa reunassa. Kikkakuutosia olen yrittänyt kymmenittäin ja kuten saattaa arvata: en mainittavin tuloksin. Näissä suksissa en enää edes lähtenyt yrittämään tuota kyseistä kantapäätä. Tein kantapään, jonka olen Mummilta oppinut, mutta jatkoin joustetta koko kantalapulle. Ajatus on hauska ja hyödynnän sitä jatkossa, mutta kantalappu olisi tässä tapauksessa saanut olla vähän leveämpi. Tuon jousteen kanssa tekemäni kantapää vaikuttaa olevan aika saksalaisen kantapään tyyppinen.

    Mitään ohjetta en käyttänyt tuon "sorkkakärjenkään" luomiseen. Totesin, että neljän pienemmän varpaan "lokero" olisi hyvä kaventaa epäsymmetrisesti, siten että kavennus on jyrkempi pitempien varpaiden puolelta ja loivempi toiselta puolelta.