192470.jpg

Törmäsin näihin pupuihin ensimmäistä kertaa Anu Harkin Puikoissa!- kirjassa ja heti täytyi ryhtyä hyvästä ideasta toimeen. Puput on toteutettu pyöröneuleena. Enkä ole ollut täysin orjallinen alkuperäiselle ohjeelle. Harkin toiveen mukaan olen hiukkasen sooloillutkin. Herra Apupupun paita on ohjepaitaa pidempi, koska halusin siihen tasakokoiset raidat 7 Veljeksen jättiraitalangan jämistä. Neiti Apupupulla on puolestaan kiinteä hame ja sydänkuvio paidassaan. Muitakin pienempiä poikkeamia on juuri vaatetuksessa.

192475.jpg192476.jpg

Puput valmistuivat 17.9.2006. Lankoina olen käyttänyt Novitan 7 Veljestä ja kaksinkertaista Nallea. Puikkoina minulla oli 4 mm:n bambusukkapuikot, korvien ja jalkojen tekovaiheessa kaksi puikkosarjaa. Apupuput syntyvät todella nopeasti. Molemmat puput sain valmiiksi muutamassa päivässä, mutta viimeistelin ne rinnakkain. Tämä on todella oivallinen tapa käyttää jämälankoja.

192478.jpg

Nämä Apupuput ovat kyllä paljon pienempiä, kuin Harkin malli, jonka näin Kädentaitojen messuilla muutama viikko sitten.  Molemmat on kuitenkin useampaan kertaan testihalittu ja tuntuvat toivan hyvin, joten hätää ei taida olla. Harkki oli tehnyt oman Apupupunsa paksummalla langalla, siinä kai selitys kokoeroon.