Tälle syksylle suunnittelin jo alkusyksystä asustesettejä, joista ajankohtaisin on toppaliivin kanssa käytettävä vaaleanpunainen setti.

    Päähine löytyi Marnie Macleanilta. Tuo Nautilus- pipo on päättelyä vaille valmis. Siitä siis myöhemmin lisää. Sormikkaat aion neuloa punasävyisestä neliraita Nallesta, jota jäi Kullannupun- nuttu projektista. Niihinkään ei ole tulossa mitään sen ihmeempiä kommervenkkejä, koska ovat raitaiset joka tapauksessa.

53359.jpg

    Koko tämä asustesetti sai alkusysäyksensä mallista, joka löytyy Dropsilta. Itse olen nimittänyt sen Nostalgiakaulaliinaksi (Kaulaliina Eskimo- langasta, malli 98-5), koska minulla oli sellainen ja Mummin neuloma, kun oli ehkä viiden vanha. Tällä kertaa lanka on paksumpi. Alunperin olin ajatellut tekeväni tuon huivin vaaleanpunaisen Novitan Butterflyn jämistä, mutta totesin, että juju tuossa mallissa on juuri langan paksuus. Olisin joutunut käyttämään Butterflytä nelinkertaisena, eikä nuo langan jämät olisi  siihen riittäneet. Jämälangat päätyivät siis pipoon.

    Kaulaliinaa varten kävin tänään lankaostoksilla Menitassa. Se on ihana kauppa.  Tosin siellä asioituani minulle jää aina sellainen tunne, etten ole heidän kohderyhmäänsä. Ilmeisesti kyse on kuitenkin vain siitä, että meitä neulojia on niin moneksi. Kyllähän minä olen siellä ennenkin käynyt, mutta käyntien välissä tahtoo aina unohtaa kuinka ihana se onkaan. Vielä ihanampaa kuin hamstrata lankaa, on etsiä sopivaa lankaa jo olemassa olevaan ideaan tai malliin. Nyt lankavalinta oli kyllä aika selvä huivin osalta. Päätin pysytellä mallilangassa eli Garnstudion Eskimossa ja yllätys yllätys, vaaleanpunaisessa sellaisessa. Muuten etsin jonkin aikaa suloisen tuntuista lankaa yllätyspakettiin. Ja tietysti sellainen löytyi.

    Tällä ostosreisulla hankin myös kolmet puikot. Pipobuumi on edelleen päällä, niinpä 40 cm:n pyöröpuikot tulevat tarpeeseen. Yhdet 3 mm:n Addit ja yhdet 4 mm:n bambuiset lähtivät mukaan. En ole liiemmin noita paksuja lankoja harrastanut, jotenpaksuja puikkojakaan ei juuri ole. Nostalgiakaulaliina- projektini kuitenkin sellaiset vaati, joten 9 mm:n bambupuikotkin kuuluvat nyt repertuaariin.