179002.jpg179008.jpg

Suunnitelmat muuttuivat, mutta nämä  sukat pysyivät. Olin suunnitellut sorkkasukkia häälahjaksi ystäväpariskunnalle, mutta tilalle löytyikin kaveriporukan yhteinen kimppalahja. Sukista oli kuitenkin tulossa niin mainiot, että päätin tehdä ne loppuun ja ottaa osaksi omaa sukkavalikoimaani. Raidoitus on lähes asma kuin kesäkasissa. Olen muutenkin huomannut toteuttavani "sarjoja". Osittain tuo johtunee siitä, että näitä lankoja löytyy reilusti varastostani. Olen kovin mieltynyt puuvillasukkiin. Ne ovat erityisen käyttökelpoisia kesällä. Esimerkiksi saunan jälkeen ne on todella ihana vetää jalkaan.

179013.jpg179011.jpg

    Lanka on The Cotton Gardenin Ericaa. Sitä kului 100 g. Käytin 3 mm:n bambusukkapuikkoja. Malli on oma. Tosin näitä varvastossu- eli sorkkasukkien ohjeita on ollut useita lehdissä ja Ullassakin kesän mittaan. Noin kuukauden sukat olivat puikoilla, mutta neulomiseen kului aikaa noin kahdeksan tuntia.

179004.jpg179003.jpg

    Tein tutun ja turvallisen kantapään ja nauhakavennukset ilman välisilmukoita. Alointin kaventamisen pikkuvarpaan puolelta aikaisemmin kuin etuvarpaan puolelta, jotta etuvarpaalle jäisi paremmin tilaa. Sukkien ympärys on 56 s. ja varsissa on 12 krs:n jouste.