263492.jpg

"Rakas Joulupukki,
Haluaisin sellaiset ihanan pehmoiset ja pörröiset lapset. Sellaiset, kun sain sinulta  muutama vuosi sitten, mutta tällä kertaa vaaleanpunaiset. Toivoo Pirpana"
    Ja joulupukin pikkuapulainenhan toteutti tämän toiveen mielihyvin. Tosin alkuun kyllä huoletti, että mistä tuo vaaleanpunainen väri löytyy. Novitan pörrölanka Tangon kanssa, kun ei yhteistyö ole oikein sujunut. Ja se nykyinen Tango Fani on aivan liian karheaa tämän toiveen toteuttamiseen. Vihreä vyyhti pelasti jälleen. Sieltä löytyi On Linien lankan nro 9 Multidream. Joka on todella unelmaisen pehmeää, mutta neulojan onneksi myös hyvin liukasta ja siten helppoa neulottavaa.

263495.jpg263493.jpg

Yksin Multidreamista neulottuna lapasista olisi tullut aika lötköt, eikä kovin lämpöiset, joten päätin neuloa lapaset kaksinkertaisella langalla, joista toinen on tuota Multidreamia ja toinen Novitan Nallea. Se osoittautui hyväksi yhdistelmäksi. Neuloin lapset 6 mm:n sukkapuikoilla. Malli on perusmalli omasta päästä. Silmukoita Barbananoissa on 32 ja kavennukset ovat sädekavennuksia palleroisen muodon säilyttämiseksi. Lankaa kului 122 grammaa, josta 100 on Multidreamia ja 22 Nallea. Multidream riitti täydellisesti. Sitä ei jäänyt pätkääkään yli. Jämänalle ei vieläkään nähnyt loppuaan, mutta siitä tulee vaikka hyvä mekko Apupupulle. Lapaset syntyivät myös ennätysvauhtia yhteensä kahdessa ja puolessa tunnissa kahtena eri päivänä.

263497.jpg

Lapaset tuovat minulle kiistattomasti mieleen Barboillen, pörröisen, mustan barbababan. Siitä siis nimitys näille veikeänoloisille käsineille. Tosin tuossa kuvatessani mietin myös hattivattien ja barbababojen sukulaisuussuhteita.