263499.jpg

Nimensä mukaisesti huivin on tarkoitettu koristamaan juhliin tai teatteriin tai muualle koreana menoa. Tiedän, että huivin saaja osti itselleen beigen talvitakin aikaisemmin syksyllä ja ajattelin, että tämä Herkkutrio- jäätelön väreissä hersyvä huivi tekisi yhdessä takin kanssa arjesta juhlaa.  Hurpulamaisesta luonteestaan huolimatta se on myös yllättävän lämmin, koska käytin Hjertegarnin Milano- lankaa, jossa on 80 % villa ja 20 % alpakkaa. Rakenne ominaisuuksiltaan lanka on kuin vaahtokarkki. Sen kierteiden kireys vahtelee säännöllisin välein liukuen.

    Alkuperäinen ajatukseni oli tehdä kukkahuivi, johon löysin hauskan ohjeen Garnstudion Eskimo- langalle, jonka nostalgiahuivin yhteydessä totesin oikein mukavaksi langaksi. Yritinkin ostaa Eskimoa kuudessa eri värissä Menitasta, mutta pettymys oli suuri tuo kyseinen lanka oli loppumassa ja minun valitessa värejä yksi myyjistä ryhtyi hamstraamaan loppuja värejä, koska eihän sitä tiedä koska lankaa tulee lisää. En siis saanut haluamaani lankaa ja olin aika pettynyt koko Menitaankin. Jatkoin langanhakumatkaani Priimaan, josta löyty alesta tämä Milano.

263502.jpg

    Sorruin siis virkkaamaan, koska tuo hauska kukkahuiviohje oli virkkausohje. Virkkasinkin kuusi kukkaa ja totesin, ettei tämä muuten mukava lanka sovellu virkkaamiseen ja manasin jo, että pitkin taas ryhtyä virkkaamaan. Uusi Moda 6/06 kuitenkin eplasti. Sieltä löytyi malli 7, jonka pohjalta sävelsin sitten tämän Hurpulahuivin, johon kului 241 grammaa lankaa. Tuo ohjeen huivi oli tehty vielä paksummasta langasta.

    Taas menee kyllä pitkään ennen kuin tartun virkkuukoukkuun, vaikka se tässä tapauksesa olikin paksu 10 mm:n koukku. Huivi valmistui onneksi nopeasti muutaman päivän aikana ja pian se aloittaa matkansa Englantiin.