251255.jpg

Tämän pipon myötä opin hyvän keinon koristella helmillä jo neuloessa, ei jälkikäteen. Jälkikäteen näpertely ei ole suosikkipuuhaani. Helmiä tulen varmasti jatkossa ujuttamaan neuleisiini. Innostuin helmien ujuttelusta kovasti. Lisäksi pidän pipon spiraalimallista kovasti. Malli Odessa löytyi Magknitsista. Ohje oli selkeä, mutta paksummalle langalle ja puikoille.

251254.jpg

Puikkoina käytin 3 mm:n, 40 cm:n pyöröpuikkoa. Lankana käytin Wetterhoffin Sofiaa. Lankaa kului 27 g. Pidin sitä sopivana lankana, joka ei kutittaisi. Eikä se kutittakaan, mutta lanka on paljon suosituslankaa ohuempaa ja vaikka loin 40 silmukkaa (yht. 150 s.) ohjeen määrää enemmän, tuli piposta hiukan tiukka. Pipo olisi saanut olla myös korkeampi. Aloitin kavennukset muutamaa senttiä ohjetta myöhemmin, mutta silti pipo on kittana. Nämä koko ongelmathan ovat tyypillisiä ensimmäisille ohjesovelluksille. Tämän pipon lahjoitan siis jollekin pikkuprinsessalle ja teen itselleni uuden. Luultavasti ruskeasta Baby Alpacasta.

251256.jpg

Pipo valmistui vajaan viikon iltaneulontojen aikana. Wetterhoffin Sofia ei valloittanut minua. Se tuntui jotenkin jäykältä, eikä luistanut mukavasti. Lanka oli vyyhdillä ja otin tämän pipon ohjeen sekä vyyhdin junamatkalle mukaan. Laitoin vyyhdin kaulani ympärille saadakseni sen kerittyä kerälle. Kondyktööri kulki ohitseni ja hukkasi, että kunhan hetken maltan, hän tulee pitämään minulle vyyhtiä ja hän todella tuli. Paljon helpompaahan se niin oli.