279798.jpg

Suloisen pehmeää lankaa. Se liukuu käsiä silitellen sormien ja puikkojen lomassa. Täydellinen pipolanka. Ei taatusti kutita herkkähipiäsimpiäkään ja on kuitenkin villainen ja lämpöinen. Se on Onlinien Kim. Siinä on 75 % Merinovilla (extrafein) ja 25 % silkkiä. Tähän pipoon lankaa kului 53 g. Ja lanka on hankittu Vihreästä Vyyhdistä, joka on palvellut minua aina oivallisesti, mutta erään nuttusen kokemus oli aivan päinvastainen. Ehdoton talven suosikkilankani. Siitä on tulossa Pukinkonttiin muutakin.

279801.jpg279803.jpg

Tämän on toinen versioni MagKnitsin Odessa- piposta. Jo sen ensimmäisen pipon jälkeen uhosin tuolle mallille uusia mahdollisuuksia ja niitä tulee vielä tämänkin jälkeen. Lanka on huomattavsti paksumpaa kuin Wetterhoffin Sofia ja piposta tulikin nyt sopivan mittainen ja ehkä hiukkasen liian napakka. Kavennuskerrosten vähyys kyllä yllätti minut vielä toisellakin kerralla. Ehkä kolmas kerta toden sanoo ja tulee täys napakymppi. Käytin niitä kiusallisia 3 mm:n, 40 cm:n pyöröjä, joiden juotoskohdat takertuvat silmukoihin. Ei ole tullut hankittua parempia, kun nuo bambuisetkin ovat kovin uudet vielä.

279805.jpg279800.jpg

Tämän pipon muotokieli on niin viehättä, etten malta olla ihailematta sitä ja niin tapahtui linssin takanakin pipoa kuvatessani. Myös helmien mukaanneulomistekniikka mielyttää kovasti. Olin helmistä ja langasta niin innostunut, että pujottelin helmiä lankaan jo bussiss kotiin mennessä. Tähän pipoon helmiä kului 132. Kävin helmien hankintaretkellä Kasarmintorin kuupeessa olevassa Zenzulussa piristävä kauppa ja suunnittelenkin keväälle helmikorujen tekoa, sillä heidän helmivalikoimansa oli todella inspiroiva. Olen suunnitellut käyttäväni sitä joululahjakäsineissä, joihin sovellan oman mallin.