323878.jpg

 Sukulaispuoli, joka ei käytä pipoja, villasukkia tai käsineitä on neulojalle haaste. En halua neuloa mitään komeroon makaamaan. Vihreästä Vyyhdistä ostin Onlinien Kimiä tätkin lahjaneuletta varten. Ylelinen materiaali eli silkki-merinosekoite yhdessä kullanväristen lasihelmien kanssa oli lähtökohtani, koska spiraalipipojen myötä olen kovin innostunut neuleiden helmikoristelusta. Ajattelin yrittää sormikkaiden kanssa, vaikka epäilinkin niiden suosiota. Alkoi siis sormikkaiden kuvioneulemallin metsästys.

323869.jpg323875.jpg

Vielä tuon Palmikko- ranteenlämmittimien neulemallin Garnstudiosta löydettyäni kuvittelin hyödyntäväni tuota kuvioneulemallia ja jatkavani sitä sormikkaiksi. Silmukkamäärät piti joka tapauksessa laskea  uusiksi, koska malli on paljon ohuemmalle Alpaca- langalle. Tein kämmekkäät 52 silmukalla. Vähän ennen neuleen aloittamista sain tuon neroleimauksen, että mikä voisikaan olla parempi asuste cityleidille kuin kämmekäät. Ne lämmittävät kuitenkin mukavasti, mutta eivät peitä sormia. Aion kyllä tehdä samalla mallilla lapsetkin myöhemmin.

323870.jpg

Olinien Kim- lankaa kului 59 grammaa ja kummassakin kämmekkäässä on 50 kultaista siemenhelmeä mukaan neulottuna. Kim on ihana lanka ja lasken tässä juuri budjetia, jos siitä neuloisi itselleen paidan. Neuloin 4 mm:n bambupuikoilla ja lanka värjäsi puikkoni harmaaksi. Väri ei kuitenkaan tunnu irtoavan puikoista muihin neuleisiin. Neule tehdään tasoneuleena ja sivusaumaan jätetään yhdistämisvaiheessa reikä peukalolle. Aikaa kului viitisen tuntia.