357032.jpg

Se on niin pehmoisen, palleroisen, untuvaisen lämpöinen. Niin söpö ja kaikkea. Kuin pientä alpakkaa saisi kämmenellään pitää. Äiti toi tuota Baby Alpaca lankaa minulle Perusta jo viime keväänä. Keriä olen kyllä käsissäni hypistellyt ja poskeani niillä silitellyt, mutta mitä tuollaisesta ihanuudesta voisi tehdä? Kämmenellehän se oli saatava ja pitkäkätiselle kämmenet peittävät hihat ovat harvinaista herkkua. Joten lopulta vastaus oli aika itsestään selvä: jatkohihat eli kämmekkäät.

178994.jpg

Aloitin nämä kämmekkäät jo syyskuussa ja sain toistakin alulle pian aloittamisen jälkeen. Siinä vaiheessa saivat nuo hihaset odotella neulekorin pohjalla lähes puoli vuotta. Näin jälkikäteen ihmettelen sitä kovasti. Ihana lanka, ihanat eebenpuupuikot. No, ehkä lanka on aavistuksen ohutta. En voi silti väittää, että neulominen etenisi jotenkin tahmeasti. Yli jääneestä langasta on nimittäin pipo puikoilla ja hyvin se sieltä tuleentuu. Taisivat nämä kämmeekkäät vaan jäädä jalkoihin. "Tekevälle sattuu" taitaisi olla paras selitys, kerran selittelemään ryhdyin.

357035.jpg357037.jpg

Kämmekkäiden malli on oma. Raitafriikille raitaa ja samassa osoitteessa asuvalle nirkkofriikille nirkkoa joka mahdolliseen reunaan (siis niihin kaikkiin kolmeen, heh). Tuota lankaihanuutta kului yhteensä 44 grammaa, 16 g. vaalean ruskeaa ja 28 g. tumman ruskeaa. Kämmekkäissä on 44 silmukkaa ja kiilapeukalot. Näiden UFO:hin käytetyn ajan arvioimisesta ei tule kuin sanomista, joten jätän arvioimatta.