Minulla ei ole koskaan ollut sitä ongelmaa, etten olisi tiennyt mitä neuloa. Uusia ideoita on useita jo ennen kuin edelliset neulomukset ovat valmiita. Moniprojektisuuden olen koittanut rajoittaa yhteen pitsineuletyöhön, yhteen yksinkertaiseen neuletyöhön (johon ei siis tarvitse täysillä keskittyä) sekä yhteen näppärästi mukana kulkevaan neuleeseen. Yllättävän paljon valmistakin olen saanut aikaiseksi, mutta nälkä kasvaa syödessä ja seuraavista neuleista haaveilen vakavasti. Kuten seuraavista kuvista varmasti käy selväksi. Haluaisin tehdä suurempia projekteja.

382662.jpg

Neulomiskelpoiset miestenneuleet ovat harvassa. Sellainen, kun kerran löytyi, niin täytyyhän se Mielitietylle toteuttaa. Malli on Modasta 6/06, malli 19. Ohje on tehty villalangalle, mutta minä toteutan neuleen puuvillaisena. Muskat puuvillalanka löytyi Garnstudion valikoimasta. Ja väritkin muuttuivat toiseksi laajan värikartan ansiosta. Paita neulotaan kaksinkertaisella langalla, joten se varmasti valmistuu nopsasti, kunhan saan sen puikoille.

382672.jpg

Vaatevarastoni on jo pitkään kaivannut valkoista pooloa ja tämän mallin turvin aion tuon kaipauksen lopettaa. Kauluksen suhteen tiedossa siis tuunausta. Malli on Suuren Käsityön Parhaat Neuleet 2006- lehdestä, malli 20. Tämäkin paita on tehty todella paksusta villalangasta. Minulle kuitenkin käyttökelpoisempi on puuvillaneule. Laskeskelin, että kaksinkertaisella Garnstudion Parisilla, saan saman tiheyden aikaiseksi. Sormeni syyhyvät päästä kokeilemaan tuota etukappaleen spiraalissa neulottavaa pitsiä.

382667.jpg

Tässä neuleessa viehättävät värit, raidat sekä neulesuunta. Tämä malli on Filanti Summer 2006- lehdestä, malli 26/12. Ohjeen lanka on puuvillasekoitelanka ja mitä lankaa se sitten ikinä onkin, se on kokonaan puuvillaa.

382679.jpg

Malli on upean graafinen ja nuo pyöreät taskut. Se löytyy Trocot Ideal 15- lehdestä, malli 07. Puuvillasta tämänkin neuloisin. Tuskin tuollaisena vaalean liilana. Mieluummin vaikka vaalean sinisenä.


382681.jpg382684.jpg

Kesäiset mallit löytyvät Vogue Knitting Spring/Summer 2006- lehdestä, mallit 8 ja 9. Ajattelin neuloa molemmat Novitan uudesta Bambu- langasta, sen värikartta, kun on sopivan pastellinen ja koostumus hyvä kesäneuleisiin. Tuon topin ajattelin muokata slipoveriksi jättämällä nuo ruskeat hetulat pois.

382740.jpg382735.jpg

Japanilainen estetiikka kiinostaa ja viehättää minua kovasti. Talven 2006 Vogue Knittingissä oli useita japanilaishenkisiä malleja, joista mallit23 ja 21 tekivät erityisvaikutuksen minuun. En kuitenkaan ole kirjoneuleneuloja, joten punnitsen vielä tuota kirjoneulehihaa hartaasti. Hienohan se olisi, mutta onko minusta sen neulojaksi. Vihreä värikin on sopiva. Tuon toisen paidan oranssi taas puolestaan ei puhuttele, mutta malli on juhlava ja poikkeuksellinen. Materiaaliksi valitsisin molempiin, puuvillaa, silkkiä tms.

382731.jpg382733.jpg

Minun katseeni on kääntynyt jo kovin kesäisiin neuleisiin, mutta unelmat ylettävät myös talvisempiin neuleisiin. Tämä Modan 4/06, malli 29 on todella viehättävä. Tämän olisin valmis toteuttamaan, vain yhden napin lisäyksellä, juuri tuollaisenaan mohailangasta ja veden värisenä.

382729.jpg

Nykyinen pitkä neuletakkini alkaa olla tiensä päässä ja tarvitsen uuden. Tämä Modan 1/06, malli 17 viehättää kovasti. Värin kyllä vaihtaisin, mutta villaa sen olla pitää. Sen olen todennut nykyisen puuvillaiseni kanssa. Ja paksu lanka neuloutuu nopeasti.

382669.jpg

Tähän malliin toteutettuna törmäsin viime keväänä blogistaniassa useaan kertaan. Mallin linjat ovat mainiota ja ehdotettu värikin sopii suunnitelmiini. Mallin ohje muuntuu näppärästi Novitan 7 Veljekseksi, joten siitä se saattaisi neuloutua. Malli löytyy muuten PDF:nä Interweave Knitsin sivuilta Sunrice Circle Jacketina.

382675.jpg

Tämä löytyy Ideal Tricot 16- lehdetä, malli 04. Siinä viehättää tuo saumaton neulesuuntaratkaisu. Malli on suunniteltu vilpoisaksi kesäneuleeksi ja toteutettu siis puuvillasekoitteesta, mutta minäpä tekisin tästä villaisen talvineuleen. Lankakaupassa olen jo hypistellyt sinisen ja vihreän sävyisiä Noroja sillä silmällä.