444557.jpg

Pienet mekot ovat niin suloisia ja kuten kaikki hametta käyttäneet tietävät, eivät kovinkaan käytännöllisiä. Siksipä katsonkin, että mekko on mitä mainioin lahjavaatekappale pienille neideille.
Pitäähän mekkoja kaikesta huolimatta pikkuneideilläkin olla. Taitaa myös tällä neulojalla olla jo niin paljon kevättä ilmassa, että ajatukset kuin vahingossa karkaavat kesäisiin vetimiin. Mallin yhteydessä suitsutettiin valkoista ehdottoman kauniina vauvanvaatevärinä. Kuinka kauan tuo valkoinen on käytössä valkoinen? Miksi en käyttäisi kunnon värejä, kun niitäkin on tarjolla?

444556.jpg444562.jpg

Mekon malli löytyi Modasta 2/06, malli 43. Jo lehden ilmestymisen aikaan aloin suunnitella tämän mekon tekemistä, mutta vasta nyt löytyi mekolle sopiva käyttäjä. Tuon sinisen langan ostin tuolloin vuosi sitten sen kauniin värin vuoksi. En alunperin suunnitellut siitä mekkoa, mutta ihanan poutaisen pilven muodon se lopulta sai. Ja lankaa jäi vielä toiseenkin poutaiseen kokonaisuuteen. Lanka on Sandnesin Mandarin Petitiä; ihana värikartta, mutta neuletuntuma ei miellytä edelleenkään ja tuntuma muutenkin on todella lötkö. 3 mm:n sukkapuikoilla ja 3,5 mm:n pyöröpuikoilla tämä syntyi muutamassa päivässä.

444560.jpg444558.jpg

Malli oli todella hyvä ja selkeä. Ainoat muutokset ovat väri sekä päälle kirjottavien kuvioiden poisjättäminen. Kaula-aukko olisi voinut olla hiukkasen tilavampi. Aluksi ajattelin tehdä mekoon valkoisia koristeraistoja tai muita koristeita. Luovuin kuitenkin ajatuksesta liiallisen yöpaitamaisuuden takia. Eilen mekon saanut Pikkuneiti olikin sopivasti sellaisen tarpeessa.