Tunnen voimakasta myötätuntoa erästä kaveriani kohtaan, joka on joutunut olemaan toipilaana jo reilun puoli vuotta. Eikä loppu tunnu vieläkään häämöttävän. Myötätunnon lisäksi ei paljonkaan ole tehtävissä tilanteen muuttamiseksi. Ryhdyin kuitenkin tekemään sukkia toivoen niiden ainakin ilahduttavan ja lämmittävän sekä mieltä, että jalkoja. Näistä lähtökohdista käsin oli siis selvää, että sukkien täytyisi nostattaa hymyä jo olemuksellaan. Raikkaus ja riemukkaat raidat lähtivät syntymään oikopäätä.



Vekkulisukat on tehty kärjestä käsin. Tiimalasikantapäätä ja kärkeä tehdessäni minulla ei ollut vielä käsitystä varren muodosta. Aluksi ajatuksena oli makkaravarsi, mutta se muuttui Vekkulivarreksi, jo varren tuntumakin sai alusta asti hymyilemään. Tuntuman lisäksi myös sukkien ulkomuoto valloitti tekijänsä. Tämä uusi villitys ei varmasti ole jäänyt huomaamatta täällä blogissakaan, sillä näitä Varsinaisia Vekkuleita seurasi kaksi jo täällä esiteltyä vekkulisukkaparia. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että vekkulit pääsevät parhaiten oikeuksiinsa värirunsaudessa, vaikka Pikkusisareni totesi, että sukkien väritys on "aika joulukuusi". Kohtuullisen odotettu näkökulma musta-valkoisen väriskaalan omaavalta teiniltä.



Varsinaiset Vekkulit valmistuivat muutamassa päivässä, noin viidessä tunnissa. Lankana on Novitan 7 Veljestä täydessä varastovahvuudessaan. Yhtään uutta lankaa en siis näitä sukkia varten joutunut hankkimaan. Puikkoina 4 mm:n eebenpuusukkapuikot sekä jousteessa 6 mm:n bambuiset sukkapuikot.
    Vekkulit on tarkoitus lahjoittaa uuteen kotiin yllätysiskun turvin.