Sain yhdeltä Nuttusista lahjaksi lankalahjakortin suosikkikauppaani Vihreään Vyyhtiin ja lahjan annon yhteydessä painotettiin, että ostat nyt sitten jotakin itsellesi. Eebenpuupuikkovalikoima karttui yksillä pitkillä ja yksillä suorilla puikoilla ja sen lisäksi valitsin 200 grammaa kahta eri vihreää Onlinen Champpiä. Toisista vihreistä tuli se aiemmin esitelty Lenkkipipo, joka sai pihatalkoissa lempinimen Karviaismarja. Aika osuva lempinimi onkin. Ja toisesta tahdoin tehdän jotakin iloista ja ihanaa.

572043.jpg

Kissamallin pipo on ollut jo pitkään listalla ja vihreä asustesetti on odottanut täydennystä. Kukkavillitys nostaa rajusti päätään näin keväisin, joten kukkakin täytyi pipoon saada. Neulottavan kukan malli löyty Knittystä, Jokon avustuksella.

572050.jpg572048.jpg

Malli on oma ja mallikerta on Vogue Knittingin Stitchionary 2. Tuollainen pitsinen pipo on omiaan koleiseen kevätsäähän, joten pipo on ollut jo käytössä viime päivien koleissa säissä ja hyvä se on. Siitä tulee vääjäämättä mieleen loru lapsuudesta, joka alkaa "Ken söi kesävoin?". Ihana voinen kuu möllöttää valjuna kesäöisellä taivaalla ja päivänkakkaraniitty huojuu hiljaksiin leppeässä tuulessa. Tuo voin syönyt kissakin nauttii kesästä.

572054.jpg572062.jpg

Mallikerta oli helppo oppia. Suunnitelmani oli hyvä eikä vaatinut säätöä. Työtä joudutti vielä paksut, 5 mm:n addi- pyöröt sekä tuo ihanainen, paksu merinovillalanka. Pipo kulki koko valmistumisensa ajan bussi- ja työpaikkaneuleena, joten tarkkaa valmistamisaikaa on vaikea arvioida.