649738.jpg

Villahoust valmistuivat talvisäilöön odottelemaan talvisia hamepäiviä. Tähän menessä ei ole juurikaan talvisia hamepäiviä ollut, kun Typy on palelevaista sorttia. Näiden housujen myötä tilanne saattaa korjaantua. Senhän lopulta näyttävät sitten käyttökokemukset. Kyllä villahousutkin voivat olla kauniit. Lahkeiden pitsimallikerta on hyvä sekä selkeä, joten sitä tullee lainattua jonkun laukun tai sukan suuhun.

649735.jpg

Villahousujen ohje löytyi Suuresta Käsityöstä 09/06, malli 12. Ohje on tehty hyvin ohuelle langalle, joten muunsin sen Novitan Woolille sopivaksi, jottei housujen tekeminen kestäisi loputtoman kauan ja koska inhoan ohuella langalla nykertämistä. Lankaa kului 177 grammaa ja käytössä oli 4 mm:n eebenpuupuikot. Saumat ja vyötäron taitteen ompelin ompelukoneella. Vyötärön taitteesta tuli vähän turhan napakka, mutta kyllähän se vähän käytössä venyykin. Ohje on muuten oikein toimiva, mutta miksi neulonnan ammattilaiset eivät voi kirjoitta ohjetta molemmille lahkeille, vaan toinen kappale käsketään tehdä toisen peilikuvaksi? Kyllä siinä saa hetken jos toisenkin pähkäillä, kun elämänsä ensimmäistä kertaa housuja neuloo. Aloitin housujen tekemisen helmikuun loppupuolella ja housut olivat vähällä jäädä kevään alle. Kuvatessakaan en tohtinut niitä enää jalkaan vetää.

    Äiti tilasi jo vastaavanlaiset joululahjaksi. Saa nähdä kuinka tämä Ninni Nuttunen pääsee taas joulupuuhiin käsiksi. Saattaa olla, että teen housuista vielä toisen version itselleni, jos käyttökokemukset sitä vaativat.