Ompelun välttelijä on hurahtanut ompeluun. Lähinnä suoraa saumaa olen vielä päästellyt, mutta kasseja on syntynyt jo näytettäväksi asti ja kirjasto on kasvanut kahdella ompeluteoksella.

816800.jpg

Pieni viherpirkko minussa tanssii villisti polkkaa aina, kun voin kieltäytyä muovikassista ja käyttää kuljetusvälineenä kangaskassia. Kangaskasseista en taitaisi enää luopua ja helläväräisesti koitan koulia myös lähipiiriä tuohon muovikassien vastaiseen kamppanjaan. Kasseja olen antanut lahjaksi ja lahjan kääreenä. Ensi jouluna ei toivottavasti kääritä mitään paperiin...

816802.jpg816803.jpg

Tämä tässä on nimpparikassi. Lahja ja kääre samalla kertaa. Löytöverhot ja vanhat orpotyynyliinat saavat nyt uuden muodon. Kassi on isälleni, joten runsaammat kukat päätin kätkeä kassin sisälle. Naiselle kassin värityksen olisi voinut tehdä päinvastaisenakin. Kassin malli on Modasta 4/07, Ostoskassi 52. Hiljalleen alan hyväksyä sen tosiasian, etten ole kyllin taitava ompelija sooloiluun, vaan parempaa jälkeä syntyy, kun seuraan ohjetta orjallisesti. Ohjeen vanutukset jätin kyllä tekemättä.

816796.jpg816797.jpg

Samalla mallilla saivat toisetkin verhot ja toinen orpotyynyliina kyytiä ja pikku viherpirkko heittää jo volttia. Tämä kassi menee odottamaan joulupaketteja ja päätynee kääreeksi englanninpakettiin. Malli on tuo sama Modasta bongattu Ostoskassin malli. Erityisen iloinen olen, että saan siirtää tuon tyynyliinan eteenpäin pois varastoistani. Kangas on sinänsä kaunis, mutta minua se muistuttaa ikävistä asioista.

816917.jpg

Nyt se Pikku-Pirkko ei pysy enää nahoissaan. Vanha, rakas yöpaitani sai vielä uuden mahdollisuuden neulekassina, jossa on tasku ja kaikkea. Ressut tulevat esiin vielä jatkossa muutamassa muodossa ja Pirkko vaan riemustaa. Kuinka näin paljon iloa voikaan onnistua aikaan saamaan sillä, että voi uusiakäyttää vanhoja taskuja ja kauluksenkattauksia uusiin tarkoituksiin ja vähentää samalla omaa työmääräänsä? Tämä kassi on runoiltu ihan omasta päästä ja silti hihnat ovat kutakuinkin keskellä, samoin kuin tasku. Ei siinä auta muu kuin vaan neulottaa ja mittanauhailla.

816918.jpg