Minähän olen vannottanut ompelun välttämistä. Siitä kun on aikaisemmin seurannut itkua ja hammasten kiristystä. Syykin on selvinnyt. Tämän yksilön jalostumattomuus. Kärsivällisyys ja taitotaso eivät ole kohdanneet. Olen siis jalostunut ihmisenä ja sehän ei tietenkään ole kriisin, vaan ilon paikka. Jaksan olla kärsivällinen ja kulkea kaikki ompelun mutkat. Ompeluhuuma tietysti haittaa vähän neulomista. Pääasia taitaa kuitenkin olla, että voin tehdä käsillä ja nauttia siitä.

935501.jpg935502.jpg

Minulle ompelijana, kaikki alkaa kankaasta. Ja siitä kai tämä ompeleminenkin sai todella alkunsa. Isän varastoista löytyneistä kukkakankaista. Minä pidän yksinkertaisista selkeistä linjoista, jota aloitteleva ompelija tietysti kiittää. Selkeissä malleissahan kangas saa vielä suuremman roolin.
    Tässä esillä olevan projektin kankaat löysin kesänjämäkangaslaarista 4 €/m. Molemmat kankaat ovat kotimaisia Finlaysonin kankaita, Jaana Reinikainen-Colinin suunnittelemia. Nämä kankaat inspiroivat minua tekemään Iltapäiväkerhon lapsille kangastabletit sekä kapat leikkihuoneeseen.

935503.jpg

Minä todella pidin siitä Suuren Käsityön 6-7-/07 "keittiöpyyhkeiden uudet tehtävät"- kierrätysartikkelista, jonka ohjeet ovat osoittautuneet hutaisten ja välinpitämättömästi tehdyiksi, ilman kierrätyksen häivääkään. Picnic tableiteiksi nuo tekemäni tabletit oli artikkelissa ajateltu. Ne ovat kuitenkin hyvin kätevät myös iltapäiväkerhossa. Onhan kangaspöytäliina aina kangaspöytäliina ja nämä on helppo huoltaakin, koska kangas sallii 60 asteen pesun.

935504.jpg

Näiden avulla myös kattamisen opettelu tuntuu olevan mukavampaa. Aterimille, kun löytyy oma paikka taskusta. Kankaat inspiroivat myös lapsia. Näistä kuvista on keksitty jo lukematon määrä satuja. Tabletteja on yhteensä 12 ja rullan kiinnitys tapahtuu painonapeilla. Yhden tabletin ompeluun hujahtaa reilu tunti.

935500.jpg

935499.jpg

Kankaan lopuista syntyi vielä kapat ikkuinoiden koristeiksi. Kankaita ei ollut mahdollisuutta enää kohdistaa yhtenäiseksi verhoksi ja totesin, että säntillinen tarkkuus onkin enemmän aikuisten tylsä juttu. Kappoihin ei mitään ohjetta tarvinnutkaan, kunhan käänsi palojen reunat.