Syksy voi ilahduttaakin. Moni on taas löytänyt Cousteau- pipomallini ja on ollut ilahduttavaa käydä katselemassa verkossa levittäytyvää pipogalleriaa ja kommenteista voi lukea, että muutamista joulupaketeistakin löytyy tänä jouluna pipo Cousteaun jalan jäljissä. Kyllä meidänkin perhepiirissä ainakin yhdestä paketista kääriytyy Cousteau- pipo. Se on toivojan mukaan just hyvä. Tämä neuloja tosin kaavailee myös Mme Cousteau- pipon luomista.

1023523.jpg

Aloitin jo kesällä Cousteau- pipon isälleni. Puuvillaisena se palvelee hyvin hatuissa viihtyvää ihmistä kesälläkin. Kesäksi tämä pipo ei kuitenkaan valmistunut, jalkoihin jäänyt raukka. Viikon päästä isäni on lähdössä Kolumbiaan reppuretkelle lähes kahdeksi kuukaudeksi, joten tutkimusmatkailijan varustus lienee paikallaan. Ja punainen pipo päässä ei hevillä katoa viidakkoonkaan.

1023524.jpg

Värillä ei edellenkään ole väliä, kunhan se on punainen. Lanka on alkuperäisen ohjeen mukaan Novitan Tenneseetä. Isä painotti, että pipon tulee olla riittävän väljä, joten neuloin sen 5 mm:n pyöröllä ja kokeilin 2 o yht kavennuksia. Näyttävät toimivan nekin. Ohje tähän pipoon löytyy sivupalkista omien mallien kohdalta.