Neulomiskelpoiset miestenneuleet ovat harvassa. Sellainen, kun kerran löytyi, niin täytyihän se Mielitietylle toteuttaa. Ensin haaveilin, etsimme oikeaa lankaa sekä oikeita värejä kolmisen kuukautta. Ja lopulta en edes päätynyt yhdessä valittuihin väreihin tai lankaan, kun tielleni osui Onlinen Clip. Valintaa ohjasi myös saatavuus. Kevät huumassa olisin nimittäin tehnyt kesätaivaan sinisen beigellä maustettuna.

981785.jpg

Sinistä ei ollut tarpeeksi, joten keikautin suunnitelman viimehetkellä ja ilmeisen hyvään suuntaan, sillä tuo sininen on kuulemma ainoa asia, joka ei mielitietystä suoraan tuntunut todella hyvältä. Malli, beige ja langan valoa taittava olemus ovat meidän molempien mieleen. Nyt neuloja tahtoo itselleen samanlaisen paidan. Tosin raglan ratkaisulla. Valitettavasti Clippiä ei ole enää saatavilla.

981787.jpg

Varsinaisen neulomisen aloitin siis kesäkuussa. Nopeasti etenevä sileäneule jäi kaikkien muiden projektien jalkoihin ja seisoi kopassaan enemmän kuin oli neulottavana. Osat ja viimeistely valmistuivat jo syyskuun puolella ja sitten alkoi mieletön vitkuttelu kokoon kursimisen osalta. Kuinka muka hankalaa tuo paidan kasaaminen onkaan? Sitä siis rakenneltiin yli kaksi viikkoa. Sopivat puunapit löysin askarteluliikkestä jo alkusyksystä. Vähän jännittää niiden peseminen.
 
981792.jpg981790.jpg

Stitch 'n Bitch- kirja auttoi taas siistien saumojen tekemisessä. Todella hölmöä tämä saumoista ruikuttaminen, kun niitä oli vain hihojen, niiden teiden sekä yhden olkasauman verran. Ymmärrettävästi siis pyrkimys saumattomia ratkaisuja kohti on entistä kiivaampaa.

981789.jpg

Lopuksi voin vain todeta oman versioni olevan onnistuneempi kuin Modan 6/06, malli 19.

382662.jpg