Olen oppinut läksyni. Aloitin ajoissa. Eikä tullut kiire neulelahjojen kanssa. Jouduin vain keskelle suurta sisäistä väittelyä tavaralahjojen puolesta ja vastaan. Täällä lansimaissa, kun tavaraa riittää. Pitääkö sitä määrää vielä lisätä? Nämä kysymyksen nousivat esille erityisesti silloin, kun en löytänyt perustetta kyseisen lahjan tarpeellisuudelle (ainakaan saajan näkökulmasta). Minusta villasukat ovat aina tarpeelliset, mutta ei kaikkien mielestä. Lahjojen kääreet olin jo vaihtanut tekemiini suuriin tai pieniin "vastalause muovikasseille" kasseihin. Pyrin vielä tekemään kauniita pussukoita. Itse, kun en mainittavammin ole teepaita, muki, kassi, jne. huumorin ystävä. Selvää oli siis, että hyödyllistä , mutta kauneudesta ei tingitä. Lopulta ratkaisu tähän suureen debattiin tuli, kun äidin vanha ompelukone sanoi sopimuksensa irti ennen viimeisiä saumoja. Täydensin siis lahjapussejani  palvelulahjakorteilla sekä Erilaisilla lahjoilla kolmanteen maailmaan.

1023526.jpg

    Tuota pohdiskelua seurasi myös muutma muu käsityöelämääni muovaava päätös. Ompelussa olen vielä niin noviisi, etten jatkossa anna lahjaksi aiemmin testaamattomia tekeleitä. Se kiire ja stressi mikä seuraa pilottiprojekteista on tarpeetonta. Ja lähes sata erilaista neulejuttua olen paketoinut lahjoiksi viimeisen kahden vuoden aikana, joten tänä vuonna keksityn oman mallistoni uusimiseen. Projekti on alkanut lupaavasti aloitetulla sukkaparilla ja villatakilla, mutta takkuilee jo. Isä kyseli, josko voisin tehdä yhdet vauvantossut hänen seuraavan matkansa tuliaispussiin. Ohjeenkin olen jo bongannut Dropsista... Mitään käytännöntoimia en päätökseni pyörtämiseksi ole kuitenkaan tehnyt.

1138100.jpg

Sain valovoimaisen, huippuidean sydämistä, joita olin ajatellut huovuttaa huopuvien lankojen lopuista. Neuloin noita sydämiä yhteensä yhteensä 10. Mallillani, jolla vältin virkaamisen sekä mahdollisimman monta saumaa. Huovutuskin onnistui erinomaisesti ja sydämistä tuli lämpöisiä, pehmoisia ja kutsuvia. Päätin siis tehdä niistä kranssinkin. Olin siis joulua valmistelevan kulutushysterian kourissa unohtanut, että minulla on ihanat, monta vuotta palvelleet Aarikan tontut oveen. Hankin siis kranssipohjan ja kuivaliimaa sekä muuta hörhellystä ja kimallusta. Lisäksi ostin huopuvaa lankaa ensisijaisesti tossutehtaalleni, mutta myös lisäsydämiä silmälläpitäen.
    Onneksi kuitenkin päätin tehdä koe-erän valmiiksi. Hyvin nopeasti selvisi, ettei sydämistä ainakaan kranssia tule ja lukuun ottamatta tuota virkattua (vuosia yhdistämistä ja huovuttamista odottanutta) sydämet eivät taipuneet myöskään koristeeksi (lue: turhaksi krääsäksi ihmisten nurkkiin). Edelleenkään en voi täysin puolueetta sanoa oliko kyse todella  huonosta ideasta vai tästä suuresta ja naurettavasta maailmanparannuskriisistä. Täytyyhän ihmisiä nyt voida ilahduttaa ja käsillätekijähän tekee sen tekeleilään. Niin se vaan menee!

1138103.jpg

Huopa oli ehdottomasti tämän sesongin materaali. Aluksi oli ajatus tossuttaa koko omaväki. Onneksi tulin järkiini. Eihän teini-ikäinen huopatossuja laita jalkaansa, vaikka ne olisivat millä kristalleilla vuorattu. Ja toisilla on kodissaan niin lämmintä, että päätyvät huopatossut vain pölyä keräämään johonkin komeron nurkkaan. Muutama pari kuitenkin syntyi ja päätyi Pukinkonttiin. Muutama jäi myös odottamaan sopivaa tilaisuutta.

1138104.jpg

Drops:in Eskimosta tuli suuri suosikkini. Se huopuu todella tasaisesti ja hyvin. Neuloutuu silmissä ja siinä on mahtava värikartta, joka johti päämäärättömien, niin kauniiden, väriyhdistelmien hankintaan. Mutku ei vaan voinut vastustaa! Tossujen mallit löysin Modasta 5/07, mallit 44-45. Suosituslanka oli joku muu ja Eskimoa kului vähän enemmän kuin suositeltua lankaa.

1023539.jpg

Huopailun lisäksi sujautin lahjapussiin yhdet mustat, todella perusmallin kynsikkäät sekä todellisen fiaskolippapipon. Fiaskon siitä teki  minun tupsusooloni ja minkä määrän tuskaa sekin sitten tälle pienelle tuskartelijalle aiheutti. Vuoden pimeimmän ajan sää osoittautui suosiolliseksi tälle onnettomalle tapaukselle ja jätti sen pimentoonsa. Pipon malli oli 10/07 SK:sta, Joustinneulemalli 2. tein sen Novitan huopasesta ja yksi kerä olisi riittänyt mainiosti ilman sitä tupsusooloa.
    Ajauduin ompelemaan viisi suurempaa kauppakassia sekä seitsemän pienempää pussia. Yhden, onneksi jos syksyllä testatun sydvästin sekä laudeliinansaumaa, jonka tekeminen jatkuu, kunhan ompelukone taas sätkättää.