1138099.jpg

Täytyyhän sitä tytöllä pikkujoulumekko olla tuumasin ennen visiittiäni tämän pikkuprinsessan perheessä. Modasta (06/06, malli 9) olin bongannut jo aikaisemmin viehättävän liivimekon ohjeen. Vaihteeksi halusin kuitenkin jotakin muuta kuin vaaleanpunaista. Varastoistani löytyikin pirteitä kukkia, jotka joku opiskeluaikojeni kodissa vieraillut sattaa tunnistaakin. Hankintojen listalle tuli siis ainoastaan vetoketju sekä satiininauhoja ja jälleen sain hyvän kiertoon.

1023542.jpg

    Ensikertalaiselle ompelijalle liivimekon ohje oli heikkoesitys. Kolme tuntia aikaa tuhraantui, kun koitin ymmärtää vuorin kiinnitystä hihan käänteisiin. Yrityksen ja erehdyksen tietä ongelma lopulta selvisi. Joka kerta huono ohje harmittaa vain enemmän ja enemmän. Siksi minä ainakin näitä ohjeita hankin, ettei tarvitsisi pähkäillä, vaan joku olisi sen jo minun puolestani pähkäillyt.
    Suunnitteilla on mekon kaveriksi tumman vihreä nuttu, josta olen taka- ja etukappaleet tehnyt sekä purkanut. Liian ahnaasti koitin välttää sivusaumat, enkä laskenut kunnolla. Seuraavalla kerralla tulee varmasti laskettua, mutta harkitsen vielä mallin vaihtoa.