Tarvitsin tämän tontun myös työvälineeksi, vaikka alusta asti sen oli määrä koristaa kotiani joulun ajan. Huikeimmissa suunnitelmissa näitä tonttuja oli kaksi; tyttö ja poika. Yhden nyt kuitenkin toteutin ja voi sitä pienten tyttöjen rakkauden määrää, minkä tottu sai osakseen. Ja toisaalta sitä kutkuttavaa pienten poikien epäilyä tontun todellisesta luonteesta ja tontun tehtävien suorittamisesta.

1194005.jpg

Töppösia lukuun ottamatta vaatteetkin olisi pitänyt tehdä kahdesta erillisestä kappaleesta. No, Typyhän vain pyöröili minkä ehti. Ohjeen silmukkamäärät vaateita varten olivat todella reiluja, joten onneksi tuli muokattua. Hammeesta jätin jo aimo annoksen silmukoita pois ja silti siihen on pujotettava kuminauha, ettei hame olisi nilkoissa. Tonttumyssy on omamallini. Kummallekaan kirjan nukeista ei kuulunut minkäänlaisia päähineitä. Myös kaulaliina on neulaistu ohjeen ohi.

1194002.jpg

Kulkuset kuuluvat tietysti tontun elämään ja niitä laitoin tossuihin ja myssyyn. Ja kyllähän leteissä pitää satiininauhat olla. Muuten tonttu onkin pelkkää villaa kuoreltaan.  Hänestä tuli kyllä niin valloittava, että erityiselle pikkuihmiselle saattaisin tällaisen nuken lahjaksi tehdä. Tosin vaatevarasto saisi kyllä olla laajempi. Riisumiseen ja pukemiseen, kun tuppaa olemaan kova hinku.

1194004.jpg

Lankana käytin 7 Veljestä ja puikkoina 4 mm:n pyöröjä sekä sukkapuikkoja tarpeesta riippuen. Tuo ihanan villainen olemus on sympaattinen ja konepestävän villan etu on, että sen voi pestäkin, jos nukke sattuu reissussa rähjääntymään. Tämä tonttunukke vetätyi kesälomalle ja kuuluu vain jouluun, mutta kuten tekstistä saattaa todeta; nuken tekeminen syyhyttää edelleen. Viratonta nukkea en kuitenkaan tee.

1194001.jpg

Neulo itse pehmeät lelut kirjan hankinnasta on jo aikaa. Silloin se oli pakko saada. Siinä on hurmaavan koiran malli, johon törmäsin Neuleolympialisten aikaan (siis kaksi vuotta sitten) jossakin blogissa. On kirjassa mainio possu, joka on pitänyt toteuttaa jo kahtena jouluna. Ehkä ensi jouluna sitten... Lopulta kirjan "mollamaijamalli" muokkautui Tuulantei- tontuksi. Mallit ovat kyllä varsinainen silppusirkus. Nukkekin olisi pitänyt toteuttaa erikseen etu- ja takakappalleesta. minä tietysti neuloin ja sovelsin pyörönä. Kirjan hohto vaan himmenee, kun täytyy kovasti soveltaa. Soveltamisesta tekee vaikeaa kaavakuvien puuttuminen.

1209525.jpg