1977396.jpg1977398.jpg

Viimeiset kuukaudet olen ensin pakannut, sitten kaatanut seinää, kasvattanut keittiötä, hakenut tavaroille paikkaa ja ommellut suoraa saumaa. Jossain vaiheessa mietin, että kuinkakohan monta kilometriä suoraa saumaa tulee ommeltua? Kaikkiin ikkunoihin täyspitkät verhot ja uusi, suurimmillaan 10-12 hengen pöytä vaati myös pöytäliinamalliston laajentamista.

    Kodinvaihtokiireitten keskellä katosi myös neuleinnostus täysin. Taisin tehdä liian pyhiä lupauksia. Neuleita vain itselle. Se on mahdottomuus tällaiselle toivottamalle lahjojen antajalle. Ei siis syntynyt neuleita itselle, eikä toisille. Toisaalta päätin, että nyt se erityistaitoni eli luova ongelmanratkaisu käyttöön ja vanhat langat käytetään pois ennen uusien hankkimista. Mikä siinäkin on, että neulominen vanhoista varastoista sujuu paljon paremmin, jos joskus saa kaupasta mukaan jonkun uuden ihanan kerän. Minulle tuo ihana kerä oli Novitan 7 Veljestä Polkka, pinkin sävyissä. Se pääsee kartuttamaan Pukin konttia. Lankaostoksista pidättäytyminen kesti siis lähes kahdeksan kuukautta ja tuotti varastoihin kaksi inhokki lankaa. Niistä on yritetty vaikka mitä ja aina yritykset päätyvät vain purkamiseen. Patagonian ihanan paksu, sininen puuvillalanka ei sitten riittänyt neuletakkiin, se jäi vain hihaa vaille... Ja taas sain purkaa.

1977393.jpg
Se onneton takinraato.

Ajatella, taas neulominen luistaa ja joululahja puuhat ovat jo hyvällä mallilla. Lopulta se oli vain yhdestä kerästä kiinni.