56132.jpg

Nämä sukat valmistuivat 2.2.2006. Ne ovat syntymäpäivälahja, joka annetaan ensi sunnuntaina. Sukat ovat valmistuneet pääasiallisesti bussimatkoilla
viimeisen puolentoista viikon aikana. Bussimatkoilla neulominen on ollut oikein hyvä kokemus ja aionkin jatkaa sitä. Tosin joitakin rajoitteita siinä on. Ensinnäkin työn koko: tekeillä olevat sukat, lapaset ja pipot kulkevat hyvin mukana, mutta esim. paitaa en viitsisi rueta mukanani raahaamaan. Toiseksi: toiset kanssamatkustajat tuntuvat vierastavan puikkoja ja muutaman kerran viereeni istunut hakeutui toisaalle istumaan. Ymmärtäisin tämän jos puikot eivät pysyisi omalla puolella, mutta kyllähän pikkuiset sukkapuikot hyvin pysyvät! Tämän asian toinen puoli on se, että perusjurot suomalaiset olivat yllättäen halukkaita juttelemaan kanssani, kun minulla oli neulominen käynnissä. Kolmanneksi: työ ei voi olla kovin monimutkainen, sillä ohjeiden seuraaminen, liikkuvassa, täydessä bussissa ei oikein onnistu.

    Tein sukat 7 veljestä jättiraitalangasta. Tämän raitalangan tulin valinneeksi, kun sen väritys oli kuin luotu hyvänmielen sukkiin. Aikaisemmin en ole juurikaan raitalankaa neulonut, joten tämä kokemus oli hyvin positiivinen. Neulominen oli helppoa ja päättely sitäkin helpompaa. Sukat tulevat suurikokoisiin jalkoihin, joten silmukoita minulla oli 60 ja sukissa on pitkät varret, joten lankaakin hupeni puolitoista kerää eli n. 230 g. Puikot olivat 3 1/2 mm. Tein ensimmäistä kertaa sädekavennuksen Modan 6/04 villasukkaohjeen mukaan. Tykästyin siihen kovasti. Aikaisemmin olen käyttänyt nauhakavennusta.

Lankaa jäi siis vajaa puolikerää ja muutaman raidan jouduin neulomaan pipon aluksi, että sain raidat kulkemaan samalla tavlla molemissa sukissa, joten tähän "sarjaan" tulee vielä pipokin. Tosin pipo jää todennäköisesti ilahduttamaan tekijäänsä :-)