56353.jpg

Arkistojen aarteetkin saavat hiljalleen siirtyä kategoria-aikaan. Tämän paidan tein vuosi sitten syksyllä. Ihastuin tuohon riemunkirjavaan Novitan Isoveli Colori- lankaan ja Novita syksy 2005- lehdestä löytyi vielä minua viehättävä, selkeä, simppeli malli (14). Raitoja tässäkin, tällä kertaa tosin pystyraitoja ja vähemmän päättelyä. Tätä mallia olen tuunannut todella vähän. Vain se pakollinen evoluution muinaisjäänne lisä eli hihoihin 10 cm:ä lisää pituutta. Malli ei varsinaisesti ole mikään ajaton klassikko, vaikka niin saattaisi luulla. Paita on liian lyhyt klassikoksi.

56308.jpg

    Eihän tuollaisia riemunkirjavia juttuja voi monia olla, mutta muuten kohtuullisen yksivärisen vaatevaraston väripilkkuna se palvelee hyvin. Jotenkin tuo lanka tuntui niin tervetulleelta muiden syksyisten, murrettujen ja pehmän väristen lankojen tungoksessa. Tietysti se on aika kuuma, kun on paksusta villasekoite langasta. Resorivaikutelma paitaan on saatu vaihtamalla raitojen järjestystä.

56354.jpg

Paita valmistui todella nopsasti, kun oli selkeä ja yksinkertainen malli, paksua lankaa ja 6 mm:n puikot. Muistelen, että se oli muutaman tunnin iltaneulomisilla alle kuukaudessa valmis. Lankaa kului 495 grammaa eli yli 150 grammaa suositusta vähemmän.