210314.jpg

Tällaisen huivn Mummi teki minulle, kun olin ehkä viiden vanha. Malli on täysin sama, mutta pikkukaulaan. Mummi oli koristellut sen vielä nimikirjaimillani. Ne päätin kuitenkin jättää pois tästä nostalgiaversiosta. Värin pidin samana, vaikka vaaleanpunaiseen settiin Nautilus- pipon ja Karkkisormikkaiden kaveriksi olisi sopinut myös aavistuksen vähemmän marjapuuroinen ja hiukkasen enemmän vaaleanpunainen kaulaliina.

210319.jpg210320.jpg

Innostuin siis kovasti, kun löysin tämän kaulaliinan ohjeen Dropsin sivuilta ja vielä suomeksi! Tein tämä huivin vuoksi matkan toiselle puolelle kaupunkia Menitaan. Halusin ainakin tietää minkälaista tuo suosituslanka on. Garnstudion Eskimo on ihanaa täysvillalankaa. Niinpä ostin sitä 150 grammaa. en ole paljon paksuilla puikoilla neulonut, joten tarvitsin myös 9 mm:n puikot. Bambuiset sellaiset. Ohje oli selkeä ja kaulaliina valmistui silmissä, muutamassa tunnissa. Tämä on oiva vinkkin Joulupukille.

210318.jpg

Lankaa jäi harmillinen jämä, koska sitä meni kaulaliinaan 113 g. Paksulla langalla ja paksuilla puikoilla neulominen tuntuu usein kömpelölta, mutta nyt oli malli kohdallaan, kun ei tullut "norsu posliinkaupassa"- oloa huivia tehdessä. Eskimo- lankaa aion ehdottomasti käyttää jatkossa.