69501.jpg

Vaikka niin kovasti manasin Kesänovitan vinkkejä päällystää lähes kaikki virkkaamalla, niin innostuin minäkin siitä. Virkkasin massamunille kuoret. Munista tuli kyllä oikein kivat ja Novitan kierrätysohjetta soveltaen päällystys onnistui ihan hyvin. Novita ehdotti, että hauskat koristeet saisi suklaamunien yllätyskotelot päällystämällä. Minusta niiden koteloiden muoto on vähän tylsä, joten päädyin massamuniin. Eikä noita koteliota taloudestani löydykään, joten kierrätys ei olisi ollut edes mahdollista.

    Ostin jokin aika sitten alennuksesta unkarilaista  The Cotton Garden Ericaa, joka on puuvilla lanka, josta oli tarjolla keväisiä värejä. Näistä iloisista väreistä tulee tehtyä kaikenlaista muutakin pientä muistiaista. Lankaa oli mukava virkata. Se on napakkaa ja kierteet ovat tiukat, eivätkä lähde helposti purkautumaan. Yhteen munaan meni lankaa aina n. 17 g ja aikaa kului reilu puoli tuntia. Virkkasin 3 1/2 mm koukulla.

69500.jpg

    Minulle ei ole koskaan valjennut etusormen ympärille kierrettävän langan hienous aloituslenkkinä ja nämäkin munat aloitin aivan normaalilla ketjusilmukkalenkillä ja hyvä tuli. Virkkauskiintiö alkaa olla nyt ääriään myöten täynnä huivin ja munien virkkauksen jäljiltä. Vielä pitäisi saada se yksi pussukka virkattua ja sitten tulee kyllä tauko virkkaukseen.

    Mikä parasta: Nyt on kestokoristeet pääsiäseksikin.