Näiden kämmekkäiden tarina alkoi jo alkukeväästä, kun huomasin Sveitsin ystäväni käyttävän kämmekkäitä. Hän oli ensimmäinen ihminen minun tuttavapiirissäni. Itse olin vierastanut ajatusta kämmekkäistä, koska mietin, että sormet palelevat aina ensimmäisenä. Nyt näiden ensimmäisten kämmekkäiden myötä olen  muuttamassa kantaani. Tarjouduin tekemään ystävälleni yhdet kämmekäät lisää ja näin kyselin materiaali ja väritoiveita. Hänen perusvärinsä ovat ruskea ja musta, mutta kesäksi hän mielellään halusi pirteän pinkin. Ja koska oli kyse kesäkämmekkäistä, niin meteriaalivalinta oli helppoa. Tuo miellyttävä viskoosisekoite lanka, johon olin jo aiemmin ihastunut.

121726.jpg
   
    Malli on oma, sillä en löytänyt sopivaa valmismallia. Yritin ensin jotakin sellaista palmikkoviritelmää, mutta se ei lähetenyt luonnistumaan. Sain tehdä myös useita kokeiluja koon kanssa, sillä lankana oli On Linien 164 Java Color, joka on aivan liian ohut lanka mm. lapaslangaksi. Lapasohjeista olisi saanut käsityksen silmukoiden määrästä. Päädyin kuitenkin 60 s. käsivarren puoleisessa päässä. Puikkoina käytin 3 mm:n bambusukkapuikkoja. Kämmenpäätyyn en kiilakavennusten jälkeen palauttanut kaikkia silmukoita. Näin kämmenosastakin tuli tarpeeksi tiukka. Pitsimallin otin Interweave Knits'in (spring 2006), Simply Lovely Lace Socks- sukkamallista. Myös nirkkoidea on samasta paikasta peräisin. Toki olen tiennyt nirkkojen olemassa olosta aikaisemminkin, mutta tämä antoi idean. Aikaa näiden kämmekkäiden tekemiseen meni noin  kahdeksan tuntia. Ne valmistuivat jälleen todella viimetingassa. Päättelin niitä vielä junamatkalla Sveitsin ystävän luokse. Ja jälleen vannoin, ettei näin viimetinkaan jätetä enää koskaan. Näiden kanssa oli siis niin kiire, etten ehtinyt niitä edes tekeillä olevien joukkoon päivittää.

121727.jpg

    Kämmekkäät eivät olleet mikään yllätyslahja, mutta tuntuivat olevan mieluiset ja ystäväni ihmetteli kovasti, miten nopeasti olin saanut ne aikaiseksi. Ilmeisesti hän oli varautunut odottamaan seuraavaan kesään.

    Hieman vähempi silmukkamäärä olisi ehkä vielä tarkemin vienyt kohti täydellisyyttä. Näistä kämmekkäistä ei ollut tarkoitus tulla, eikä myöskään tullut, ihonmyötäiset, mutta aavistuksen kireämmät ne ehkä olisivat voineet olla. Alkuperäinen ajatus oli tehdä peukalosta saman mittainen kämmenreunan kanssa ja nirkkoreunus, mutta peukaloa tehdessäni se ei enää vaikuttanut hyvältä ajatukselta. Peukalo pitäisi tehdä hieman toisin, jos siihen nirkkoreunuksen haluaa.