Tämän hetkinen keskeneräisten neuleiden vuori vaati vielä toisia välisukkia ja sopivasti tarvekin ilmaantui. Pikkusukilla on minusta sopivaa kiittää. Ja kiittämisen aihetta siis ilmaantui. Sukat on siis ajateltu extremeseikkailijalle. Ne ovat varrettomat, joten kulkevat kevyesti pienessä tilassa ja lämmittävät päivän seikkailleita jalkoja mukavasti.

771866.jpg

Kärjestä alkaen on nämäkin sukat neulottu. Niissä on tiimalasikantapää ja oikein-nurin jouste sukansuussa. Sukat syntyivät nopsasti kahdessa illassa, muutamassa tunnissa. Lanka on Novitan 7 Veljestä ja 4 mm:n bambusukkapuikoilla neuloin. Lankaa kului, juurikin puolet varrellisen sukan määrästä. Tulihan tarkistettua tuokin arvio ja jatkossa voin neuloa näitä pikkusukkia raitalangan lopuista.


771869.jpg

Kokeilin vapaan langan kuljetusta sukan saumassa. Minusta vapaalanka häiritsee raitasukan pohjassa. Neuloin siis tuon vapaan langan vuorotellen ensimmäisen tai viimeisen silmukan mukaan. Saumakohdasta tuli vähän paksumpi ja kirjavampi. Minä kuitenkin olen tyytyväinen lopputulokseen ja käytän tekniikkaa jatkossa kahden värin raitasukkiin. Moniraitaisempien sukkien vapaiden lankojen kuljetusta täytyy vielä pohtia.

Kyllä neulominen on ihanaa!