193006.jpg

Viime keväinen Synttärilätsä kirvoitti samaisessa ryhmässä toiveen puuvillapiposta. Siinä yhteydessä puhuttiin, että se saisi olla vähän Synttärilätsää napakampi, ei ollut väritoiveita tai muutakaan. Jo silloin sanoin pipon neulomisen olevan mahdollista. Sitten tuli kesä ja neulerintamalla hiljaisempaa. Toive ei kuitenkaan unohtunut. Nyt neulekauden ollessa kuumimmillaan pohdin, etä kenellekäs sitä voisi tehdä pipon hyödyntämällä lankoja tuolta kasaantuneiden lankojen röykkiöstä ja muistin tämän toivepipokeskustelun. Peruspipo ei puhutellut, joten alkoi mallinmetsästys. Viimekevään Modassa 03/06 on malli 5, Reilu myssy. Muistan katselleeni tuota mallia jo viime keväänä kahdesta syystä: Ensinnäkin se on lyttylätsämallia, joka jostain syystä vielä kahden epäonnistuneen yrityksenkin jälkeen puhuttelee ja koska malli on Novitan Tennesee langalle. Näin siis alkoi tämä yritys numero kolme.

193005.jpg193009.jpg

Myssy on tehty täysin ohjetta noudattaen, tosin suuremmat suosituspuikot ovat 5 mm:n Addit ja raidoitus on kolmella värillä kahden värin sijaan. Lankaa kului 75 g grammaa. Ajallisesti myssy valmistui kahden sairastelupäivän aikana muiden projektien ohella.

    Jännittävää nähdä onko myssy toivojalleen mieluinen. Ainakin minusta siitä tuli kovin omistajansa oloinen. Luulen, ettei toivoja enää muistakaan tällaista toivetta, enkä ole ensinkään varma uskoiko hän minun olevan tosissani neulomisieni kanssa. Ilemisesti kolmas kerta sanoo teden, sillä vihdoinkin lyttylätsästä tuli sitä mitä pitikin.