Lähes kesken jäänyt paita valmistui kuin valmistuikin. Alunperin ajatus oli, että olisin tehnyt sen omalla mallilla, mutta päädyin kuitenkin vain raidoittamaan sen itse. Lisäsin malliin pituutta hihoihin ja helmaan, tein erilaiset resorit ja pääntien. Ajatus oli siis säästyä laskemiselta. Käytin apuna Modan 3/04, mallia 35. Tämä malli on samalle langalle, jota itse käytin eli Novitan Tennesee. Ongelmia mallin kanssa oli jälleen. Tämäkin malli on käännetty ainakin kerran kieleltä toiselle. Siinäköhän on syy ongelmiin? Suurin ongelma oli, ettei hihat istuneet hihan suihin ollenkaan. Vaikka yhden hihan jälkeen vaihdoin puikkokoon isommaksi (aloitin siis 3 1/2 mm:n puikoilla, mutta kaksi viimeistä hihaa tein 4 mm:n puikoilla), eivät levennykset riittäneet ja kaksi muutakin hihaa jäi kapeiksi suhteessa hihansuuhun.  Hihansuuhun tuli siis ikävä lärpäke, jota en harmistuksesta johtuen edes visuaalisesti tässä kuvaa. Hihat tuntuvat muutenkin kinttanoilta suhteessa muuhun paitaan.

193019.jpg

    Paidasta tuli värien puolesta ihan toimiva kokonaisuus, kun tein toisesta hihasta sinisen ja toisesta violetin ja raidoitin vain ykkösen raidat samoilla väreillä kuin vartalo-osan ykköset. Päättelyähän oli sitten todella runsain mitoin, kuten kuvien raidoituksesta voi päätellä. Kaiken tuon tehdyn työ jälkeen kyllä jäi tyhjä ja hiukkasen onneton olo, kun eivät nuo hihat istuneet. Tästä voinee seurata myös mittausneuroosi neulepaitojen kohdalla.

193022.jpg

    Serkkutyttö oli kuitenkin paidasta ikionnellinen, eikä suostunut sitä enää sovituksen jälkeen riisumaan, vaikka tämä meille suotu helteinen säätila ei tuon päätöksen puolesta puhunutkaan.