84098.jpg

Pikkuveljellä on synttärit ensiviikolla ja hän, jos joku on pipoihmisiä. Nähtyäni
Knittyn Tychus- mallin Lauran blogissa oli selvää, että siitä tulisi Räppipipo synttärilahjaksi. Värityskin valikoitui jotenkin luonnostaan retro- ekohenkiseksi. Malli on niin mainio, että varmasti käytän sitä jatkossakin. Seuraavaksi todennäköisesti Mielitietyn kesäpipossa, josta tulee yksivärinen. Kappale valmistui jo lähes viikko sitten, mutta sauman ja päättelyn tein vasta tänään.

   
Pipo on Sandnesin Mandarin Petitistä. Se on neulottu 3 mm:n bambusukkapuikoilla. Malliin tarvittiin vain kaksi puikkoa, mutta sukkapuikot olivat työhön omiaan niinkin. Lankaa kului kaikkiaan 44 g. Sitä jäi siis reulusiti yli. valkoisen ja viheän 50 g:n kerän lisäksi laatikossani on veilä yksi iskemätön kerä vihreää. Alunperin nimittäin kaavailin, että olisin tehnyt pipon kaksinkertaisesta langasta. kaavailin tuohon kaksinkertaiseen pipoon tekstiäkin, mutta Saba- pipon jälkeen totesin vierastavani  myös tekstattujen vaateiden tekemistä, en vain niiden pitämistä.

84102.jpg

    Miellyin siis tähän Tychus- malliin. Tosin suosituslankana oli akryylilanka, johon en kyllä koskisi. Voi olla, että kyseessä oli kielimuurikin, mutta ensisilmäyksellä ymmärsin, että pipo tehdään erillisistä kaitaleista, jotka lopuksi yhdistetään. Näin ei kuitenkaan ole, vaan pipoon tulee ainostaan yksi sauma. Knittyn mallissa kappaleita on viisi, mutta Räppipipossa niitä on vain neljä. Halusin leveämpiä raitoja. Pipo on ehkä aavistuksen liian syvä. Silmukoita tässä pipossa 54, niitä olisi voinut olla vain 50. raitojen kulmiin tulee helposti reijät, ainakin tuplaraitoja tehtäessä. Voi olla, että tätä ongelmaa ei ole, jos tekisi pipon paksummasta langasta tai ohuemmilla raidoilla. Tämä on oikein hyvä pystyraita malli, sillä lopussa pääteltäviä lankoja oli vain neljä, eikä mitään kurjia langanjuoksutuksia lainkaan.