Keskitalven aika ei varmastikaan ole se kaikken konventionaalisin aika esitellä kesätoppia, mutta itse olen sinnikkäästi koittanut ajatella kesää tämän talven neljännen ainakin kaksi viikoa kestäneen flunssan aikana. Nämä taudit, kun ovat koventuneet kronologisessa järjestyksessä kaiken hyvän lisäksi. Uuden vuoden touhut siis alkavat tautisissa kesäajatuksissa. Onhan petipotilaalla ollut aikaa neuloa, mutta neuleiden kuvaaminen onkin sitten aivan toinen juttu. Joten turvaudun arkiston aarteisiin. Ja kevään uusiin neule- ja lankatuuliin. Tässäkin suhteessa olen todellinen kevätihminen. Lehdet ja langat ovat niin paljon kutsuvampia keväällä.

251247.jpg

Tämä toppi on valmistunut kesällä 2005. Langan ostin jo kesällä 2004, kun ajattelin pellavan olevan todella otollinen materiaali neulotulle kesätopille. Lanka on Tekstiiliteollisuuden neulepellava, jota kyllä etsin lankakaupasta Kotieteollisuuden neulepellavana. Kyllä myyjää aikalailla hymyilytti.

251242.jpg

Toppi on tehty Suuren Käsityölehden 03/04, mallin 8 mukaan. Malli oli tehty Novitan Butterfly- langalle, mutta Neulepellava oli vain vähän ohuempaa, joten isomman koon silmukkamääriä hyödyntämällä sain aikaiseksi sopivan topin. Käytin langalle suositeltua puikkokokoa 3 mm. Lankaa kului n. 200 g. Ja varastossani nököttää jämälankakerä, jolle en vieläkään ole keksinyt sopivaa käyttötarkoitusta.

251245.jpg

Kaksi kesätoppia sain tehdä ennenkö ymmärsin, etten ole kesätoppi-ihminen. Viileänä kesänä nuo topit tuntuvat liian viileiltä ja kuumana, pellavastakin huolimatta, liian raskailta ja kuumilta. Toppi olisi ehkä laskeutunut kauniimmin jos se olisi tehty Butterflystä. Tuo lanka on aika jäykkää, etenkin venekaula-aukon tienoilta. En ole kuitenkaan vielä luopunut toivosta ja laittanut toppia kiertoon, mutta aikeissa ei kyllä ole tehdä uusia toppeja. Hihattomat yläosat vaan syntyisivät niin nopsasti ja niitä olisi mukava tehdä. Ehkä slipoverimaailmasta löytyisi jotakin minulle sopivampaa. Jotakin, jonne saa paidan alle. Pedin pohjalla olen kyllä ehtinyt haaveilemaan ja suunnittelemaan erilaisia neulomuksia kauaksi tulevaisuuteen.