Eilen valmistui Novitan (syksy 2004) ohjeen mukaan lapaskynsikkäät (malli 12), joiden tekemiseen kyselin mielipiteitäkin. Sormikaspuikkoja en tarvinnut. Ihan tavallisilla 4 mm:n sukkapuikoilla ne syntyivät, elämäni ensimmäiset sormelliset käsineet. Lankana minulla oli 7 veljestä ja herkullisia kevään värejä: raikas vihreä, valkoinen ja fuksia. Kuvioksi valitsin tasaraidan, jota vihreä kylläkin hallitsee. Luukkulapasiini meni lankaa 84 g. Yllätyin kuinka nopeasti käsineet valmistuivat. En ole taas hetkeen edes lapasia tehnyt. Ajallisesti arvelen tekoprosessin kestäneen kuutisen tuntia.

   
Luukkulapasistani ei kuitenkaan tullut mikään kliinisen käsityösarjan jatke eli virheenkin tein. Toinen peukalo alkaa vihreästä raidasta ja toinen valkoisen viimeiseltä kierrokselta. Päätin tällä kertaa olla purkamatta, sillä olenhan harrastanut epäsymmetrisiä sukkia, jotka ovat saavuttaneet pikkusisarteni suuren suosion. ( Japanissa epäsymmetriaa arvostetaan, joten epäilevät tuomaatkin on mahdollisuus vaientaa :) Niitä saa jo parsia kasaan, kun ovat olleet niin kovassa käytössä.

    Tästä alkaa sormikkaiden aika ja lähipiiri voi vain arvailla mitä ensi joulun paketeista löytyy. Tosin Mielitietylleni lupasin sormikkaat jo tänä keväänä. Varioin minä hiukan tuota mallia ja jatkossa varioin vielä hiukan lisääkin. Peukaloa en jättänyt kynsikkääksi, vaan neuloin sen umpeen ja kavensin neliraita kavennuksella vaikka ohje ehdotti jotakin muuta. Peukalon kavennuksen tein sädenkavennuksella. Ensi kerralla, kun teen tämän koon sormikkaita, niin teen keskisormesta ainakin kaksi, jopa neljä silmukkaa pienemmän. Torstaina kutsuu Torino ja kisojen asustesetti vaatii vielä jatkoa.