Savupiippujen savunorot vaeltavat kirkkaan sinisen taivaan poikki. Armollinen hanki on rauhoittanut koko tienoon ja kaikkialla kimmeltää niin, että silmiä kipristää. 

357043.jpg

Hankin valkoista lankaa ja hopeisia helmiä käsineitä varten jo ennen joulua. Joululahjaksi tuo yhdistelmä ei kuitenkaan taipunut, mutta tänään on Nuttusystävän syntymäpäivät. Jo vuoden vaihteessa syntyi visio hänen näköisistään lapasista ja synttärit tulivat sopivaksi syyksi ryhtyä tuumasta toimeen.

357045.jpg357047.jpg

Voguen Knittingin Stitchionary auttoi kuvion kanssa alkuun. Kuvioneuleen ensimmäisessä versiossa laitoin helmet langankiertoihin, mutta reijistä tuli niin isot, ettei lapaset olisi enää täyttäneet käsien lämmittämisen tehtävää. Niinpä päädyin lisäämään helmet kierrettyihin langankiertoihin. Lapasissa on seitsemän ja puoli sydänmallikertaa ja jokaisessa mallikerrassa on 14 helmeä. Cityleidin kämmekkäiden kämmenpuolen jousteesta innostuneena tein lapasen kämmenpuolen jousteella kärjen kavennuksia lukuun ottamatta. Jatkoin joustetta myös peukalokiilaan ja peukaloon, josta seurasi valloittavat graafiset muodot.

357046.jpg

Lapasiin käytin suosikkilankaani Onlinen Kimiä. Lankaa kului 79 g. Ja luonnollisesti myös lemppareitani eebenpuupuikkoja  (4 mm). Kumpaankin lapaseen meni 108 helmeä eli siemenhelmipussin sisällöstä jai vielä reilusti puolet käyttämättä. Noiden pientenhelmien paino pusseissa ilmoitetaan kyllä todella selkeästi, mutta helmien määrätä ei kenelläkään tunnu olevan käsitystä. Kyllähän sen matemaattisella laskutoimituksella saisi selville. Ei vaan tule laskettua. Lapaset prototyyppeineen valmistuivat muutamassa päivässä ja olen tähän malliin todella tyytyväinen.