254828.jpg

Karkkisormikkaat kuuluvat vaaleanpunaiseen settiin, johon on jo aikaisemmin valmistunut Nautilus- pipo sekä Nostalgiakaulaliina. Sormikkaat sain neulotuksi jo noin kuukausi sitten, mutta vitkuttelin päättelyn kanssa, jonka sain lopulta tehtyä muutama päivä sitten. Noin pieniksi vaatekappaleiksi sormikkaissa on aika paljon pääteltävää. Eräs Nuttunen sanoo, että päättely pitäisi tehdä heti pois ja oikeassahan hän on. Mutta kun en haluaisi.

254829.jpg

Sormikkaat on tehty Novitan neliraita Woolista, jota minulla oli puolitoista kerää varastossa. Käytin 3 mma ebenpuupuikkojani. Aikaa kului neulomiseen muutama tunti ja lankaa meni 56 g. Tosin lankaa tuli pätkittyä enemmänkin, kun raidat piti saada oikeille kohdilleen. Sormikkaat on tehty Novita kevät 2006, mallin 13 mukaan.

254830.jpg

Lanka tarjosi myös yllätyksen, joka osoittautuikin sitten karkkisen mukavaksi. Tässä kerässä oli solmu ja langat oli liitetty yhteen virheellisesti. Sekä päältä, että sisältä aloitettuna kerä juoksutti raitoja päinvastaiseen suuntaan kuin ensimmäisessä sormikkaassa. Joten molemmat sormikkaat alkavat kyllä samalla valkoisella raidalla, mutta sen jälkeen raidat juoksevat päinvastaisessa järjestyksessä suhteessa toisiinsa. Ilman neliraitalankaa ei varmastikaan olisi tullut neulottua neliraitaisia sormikkaita kovan päättelytyön pelossa, mutta näinhän raidoittaminen onnistui kivasti ja matkassa oli pieni yllätysmomentti, että kuinka raidat sitten asettuvatkaan.